Guest frankk Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ma ktoś pomysł na adatacje "display-a" VFD do UHD88 ? Niedługo pojawią się zapewnie "dawcy" typu BSLA , tunery się zestarzały , luzem też można nabyć. A zawierają całą elektronikę tzn -- sam display + przetwornica potrzebnych napięć , scalak do którego są drivery. Problem zapewne tkwi w opisie co to jest pomiedzy sti7105 a display-em LED , chodzi o linie sterujące ? Podejrzewam , że to po prostu transmisja typu serial Rx,Tx ale ... Jak ktoś ma konkretną wiedzę na ten temat , to resztę ( u-boot) jestem w stanie przerobić , przetestować. A tak mnie podkusiło .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wrybka Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Moim zdaniem nie warto. Chcesz wyświetlacz VFD to bierzesz ESI. Chcesz mieć DVB-T a wyświetlacz ci wisi to UHD jest dla ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Koledze podejrzewam chodzi o sztukę dla sztuki. My elektronicy już tam mamy :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest frankk Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 No to zamykam temat i "gębę". Niby mam już duży display pod niego (50 cali "szajsung" ) po HDMI. (kolorowy !!! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 tak sobie myślę, że fajniej/łatwiej by było dorobić mu obsługę ramki po usb. Raz, lepiej wygląda i nic nie trzeba rzeźbić z obudową a dwa ma większe możliwości. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts