Gość frankk Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ma ktoś pomysł na adatacje "display-a" VFD do UHD88 ? Niedługo pojawią się zapewnie "dawcy" typu BSLA , tunery się zestarzały , luzem też można nabyć. A zawierają całą elektronikę tzn -- sam display + przetwornica potrzebnych napięć , scalak do którego są drivery. Problem zapewne tkwi w opisie co to jest pomiedzy sti7105 a display-em LED , chodzi o linie sterujące ? Podejrzewam , że to po prostu transmisja typu serial Rx,Tx ale ... Jak ktoś ma konkretną wiedzę na ten temat , to resztę ( u-boot) jestem w stanie przerobić , przetestować. A tak mnie podkusiło .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wrybka Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Moim zdaniem nie warto. Chcesz wyświetlacz VFD to bierzesz ESI. Chcesz mieć DVB-T a wyświetlacz ci wisi to UHD jest dla ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Koledze podejrzewam chodzi o sztukę dla sztuki. My elektronicy już tam mamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frankk Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 No to zamykam temat i "gębę". Niby mam już duży display pod niego (50 cali "szajsung" ) po HDMI. (kolorowy !!! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 tak sobie myślę, że fajniej/łatwiej by było dorobić mu obsługę ramki po usb. Raz, lepiej wygląda i nic nie trzeba rzeźbić z obudową a dwa ma większe możliwości. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi