Guest antraks Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Witam ma ktoś może plugin do kamerki ip Camofs pod ten soft.Byłbym wdzięczny :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest red Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Musisz sam poszukać nikt za ciebie tego nie zrobi. Szukaj OE1.6 lub OE2.0 - rodzaj softu dla dreamboxów. Sh4 to architektura plików dla procesora w nBoxie, czasami pasują od Mipsel. Sprawdź to. Red enigma2-plugin-extensions-camofs_6.56_all.rar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 W sumie to nie wiem, czy nbox obsługuje pakiety instalacyjne ipk? Wypakowałem ręcznie i na moim boksie działa OE16. Żeby było jasne: działa, znaczy zainstalowało się i się uruchomiło i nawet zareagowało SETUP. Ale czy będzie działać z kamerką to nie mam pojęcia. Załączam plik tar.gz, z któym wszyscy użytkownicy forum już wiedzą co zrobić :] plugin_camofs.tar.gz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest antraks Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Plugin nie działa do końca,obraz z kamerki uzyskuje przy dodawaniu nowej kamery podczas testu,ale jak chce zapisać te ustawienia green screen :( EDIT tux: Jest taka funkcja jak załączniki → należy jej użyć! W treść posta nie wstawiamy całych logów czy innych długich listingów! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 @antraks: Zrób edycję posta i załącz crashloga... Nie wiem co jest w logu, ale może wystarczy założyć katalog ConfFS w /etc ... W moim poście powyżej dodałem podmieniłem paczkę z pluginem dodając przykładowy config. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest antraks Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Crashlog enigma2_crash_1367440960.log Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest antraks Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 @antraks: Zrób edycję posta i załącz crashloga... Nie wiem co jest w logu, ale może wystarczy założyć katalog ConfFS w /etc ... W moim poście powyżej dodałem podmieniłem paczkę z pluginem dodając przykładowy config. Bingo,poprawiona paczka działa idealnie.Moja kamerka to Foscam FI8905W.Ale jest możliwość konfiguracji wielu modeli.Dzięki bardzo!!! :) Można by to było na serwer rzucić,bo brakuje do kamerek pluginu,a myślę że przyda się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tuspam Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Po co program? Przecież można dodać stream kamery tak samo jak dodaje się stream kanałow z neta do listy kanałów. Sam tak robię (taki videofon w tv). Edit: Proszę o niezapominanie się i stosowanie znaków diakrytycznych. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mast Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 @Tuspan -a możesz napisać jak to zrobić -ten link "rtsp://admin:admin@192.168.1.82:554/ch01.264?ptype=udp" działa z vlc za cholerę nie mogę go uruchomić w camofs ver.7.86 -może ktoś mógłby podzielić jakimś doświadczeniem ? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest markplus Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Czy ktoś z kolegów podpowiedział by jak zaadoptować wersję 8.59 z tej strony: http://www.fselbig.de/blog/?page_id=922 do tego softu? Bardzo mi na tym zależy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shouces Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Wrzuć ściągnięty plik do katalogu /tmp a następnie wydaj polecenie przez SSH/telnet: opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-camofs_8.59_all.ipk Jeżeli będzie problem z instalacją (licencja) to wypakuj plik dwa razy 7zipem na komputerze i wrzuć pliki zgodnie z katalogami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest markplus Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Wrzuć ściągnięty plik do katalogu /tmp a następnie wydaj polecenie przez SSH/telnet: opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-camofs_8.59_all.ipk Jeżeli będzie problem z instalacją (licencja) to wypakuj plik dwa razy 7zipem na komputerze i wrzuć pliki zgodnie z katalogami. Porada niesprawdzona. Niestety żadna z tych metod nie działa na Graterli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Ta wtyczka jest podzielona na kawałki i skrypt ją składa w całość podczas instalacji. Jak znajdę chwilę czasu to przepakuję to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Wrzuć ściągnięty plik do katalogu /tmp a następnie wydaj polecenie przez SSH/telnet: opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-camofs_8.59_all.ipk Wcześniej dopisz do /etc/opkg/opkg.conf linię: arch all 400 A rozpakowanie ... niestety potem trzeba jeszcze ręcznie paczki do odpowiednich katalogów pokopiować. IPK zawiera dwie wersje oe16 i oe20 i ipkg ma zdecydować która jest poprawna. Co zresztą napisał tux wyżej, kiedy pisałem swojego posta :) W załączniku przepakowane i powinno działać, ale nie testowałem. Metoda z modyfikacją opkg.conf i tak powinna lepiej działać. CamoFS_oe20.tar.gz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest markplus Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Plugin uruchamia się ale przy próbie zapisania dodanej kamery error i grenscren. Uprawnienia wszystkich dodanych katalogów 755. Wtyczka fajna bo w rogu tv mogę mieć podgląd z kamerki pokoju dziecka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matzg Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Szkoda że nie załączyłeś loga z GS... było by wiadomo na czym się wysypuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shouces Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Z tego co wiem to nbox nie wspiera "obrazu w obrazie" także nie wiem czy byś mógł korzystać z tej funkcji ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest markplus Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Szkoda że nie załączyłeś loga z GS... było by wiadomo na czym się wysypuje. enigma2_crash_1410797435.log Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Z konsoli wpisz: mv /etc/CamoFS /etc/ConfFS A paczkę za chwilę poprawię i podmienię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest markplus Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 OOOO teraz działa. Śliczne dzięki. Z tego co wiem to nbox nie wspiera "obrazu w obrazie" także nie wiem czy byś mógł korzystać z tej funkcji ;) Kolega się myli ..... mam w rogu ekranu podgląd z kamery podczas oglądania TV. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 "Obraz w obrazie" pewnie działa jak PiG. To od zawsze działało w nboksach oraz innych tunerach z GOS. Problem jest tylko taki, że ta funkcja potrafiła uszkodzić uboota w 5800xx... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 To jest grafika w obrazie, wtyczka wyświetla obrazki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts