Jump to content

Plugin do kamery ip CamoFS

Guest antraks

Recommended Posts

W sumie to nie wiem, czy nbox obsługuje pakiety instalacyjne ipk?

Wypakowałem ręcznie i na moim boksie działa OE16. Żeby było jasne: działa, znaczy zainstalowało się i się uruchomiło i nawet zareagowało SETUP. Ale czy będzie działać z kamerką to nie mam pojęcia. Załączam plik tar.gz, z któym wszyscy użytkownicy forum już wiedzą co zrobić :]

plugin_camofs.tar.gz

Guest antraks

Plugin nie działa do końca,obraz z kamerki uzyskuje przy dodawaniu nowej kamery podczas testu,ale jak chce zapisać te ustawienia green screen  :(

EDIT tux: Jest taka funkcja jak załączniki → należy jej użyć! W treść posta nie wstawiamy całych logów czy innych długich listingów!

@antraks: Zrób edycję posta i załącz crashloga...

Nie wiem co jest w logu, ale może wystarczy założyć katalog ConfFS w /etc ... W moim poście powyżej dodałem podmieniłem paczkę z pluginem dodając przykładowy config.

Guest antraks

@antraks: Zrób edycję posta i załącz crashloga...

Nie wiem co jest w logu, ale może wystarczy założyć katalog ConfFS w /etc ... W moim poście powyżej dodałem podmieniłem paczkę z pluginem dodając przykładowy config.

Bingo,poprawiona paczka działa idealnie.Moja kamerka to Foscam FI8905W.Ale jest możliwość konfiguracji wielu modeli.Dzięki bardzo!!! :) Można by to było na serwer rzucić,bo brakuje do kamerek pluginu,a myślę że przyda się.

• 1 month later...
Guest tuspam

Po co program? Przecież można dodać stream kamery tak samo jak dodaje się stream kanałow z neta do listy kanałów. Sam tak robię (taki videofon w tv).

Edit: Proszę o niezapominanie się i stosowanie znaków diakrytycznych. Pozdrawiam

• 6 months later...

@Tuspan -a możesz napisać jak to zrobić -ten link  "rtsp://admin:admin@192.168.1.82:554/ch01.264?ptype=udp" działa z vlc za cholerę nie mogę go uruchomić w camofs ver.7.86  -może ktoś mógłby podzielić jakimś doświadczeniem ?

pozdrawiam

• 8 months later...

Wrzuć ściągnięty plik do katalogu /tmp a następnie wydaj polecenie przez SSH/telnet:

opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-camofs_8.59_all.ipk

Jeżeli będzie problem z instalacją (licencja) to wypakuj plik dwa razy 7zipem na komputerze i wrzuć pliki zgodnie z katalogami.

Guest markplus

Wrzuć ściągnięty plik do katalogu /tmp a następnie wydaj polecenie przez SSH/telnet:

Jeżeli będzie problem z instalacją (licencja) to wypakuj plik dwa razy 7zipem na komputerze i wrzuć pliki zgodnie z katalogami.

Porada niesprawdzona.

Niestety żadna z tych metod nie działa na Graterli

Wcześniej dopisz do /etc/opkg/opkg.conf linię:

arch all 400

A rozpakowanie ... niestety potem trzeba jeszcze ręcznie paczki do odpowiednich katalogów pokopiować. IPK zawiera dwie wersje oe16 i oe20 i ipkg ma zdecydować która jest poprawna. Co zresztą napisał tux wyżej, kiedy pisałem swojego posta :)

W załączniku przepakowane i powinno działać, ale nie testowałem. Metoda z modyfikacją opkg.conf i tak powinna lepiej działać.

CamoFS_oe20.tar.gz

Guest markplus

Plugin uruchamia się ale przy próbie zapisania dodanej kamery error i grenscren. Uprawnienia wszystkich dodanych katalogów 755. Wtyczka fajna bo w rogu tv mogę mieć podgląd z kamerki pokoju dziecka.

Guest markplus

OOOO teraz działa. Śliczne dzięki.

Z tego co wiem to nbox nie wspiera "obrazu w obrazie" także nie wiem czy byś mógł korzystać z tej funkcji ;)

Kolega się myli ..... mam w rogu ekranu podgląd z kamery podczas oglądania TV.