Gość antraks Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam ma ktoś może plugin do kamerki ip Camofs pod ten soft.Byłbym wdzięczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Musisz sam poszukać nikt za ciebie tego nie zrobi. Szukaj OE1.6 lub OE2.0 - rodzaj softu dla dreamboxów. Sh4 to architektura plików dla procesora w nBoxie, czasami pasują od Mipsel. Sprawdź to. Red enigma2-plugin-extensions-camofs_6.56_all.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 W sumie to nie wiem, czy nbox obsługuje pakiety instalacyjne ipk? Wypakowałem ręcznie i na moim boksie działa OE16. Żeby było jasne: działa, znaczy zainstalowało się i się uruchomiło i nawet zareagowało SETUP. Ale czy będzie działać z kamerką to nie mam pojęcia. Załączam plik tar.gz, z któym wszyscy użytkownicy forum już wiedzą co zrobić :] plugin_camofs.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość antraks Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Plugin nie działa do końca,obraz z kamerki uzyskuje przy dodawaniu nowej kamery podczas testu,ale jak chce zapisać te ustawienia green screen :( EDIT tux: Jest taka funkcja jak załączniki → należy jej użyć! W treść posta nie wstawiamy całych logów czy innych długich listingów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 @antraks: Zrób edycję posta i załącz crashloga... Nie wiem co jest w logu, ale może wystarczy założyć katalog ConfFS w /etc ... W moim poście powyżej dodałem podmieniłem paczkę z pluginem dodając przykładowy config. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość antraks Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Crashlog enigma2_crash_1367440960.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość antraks Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 @antraks: Zrób edycję posta i załącz crashloga... Nie wiem co jest w logu, ale może wystarczy założyć katalog ConfFS w /etc ... W moim poście powyżej dodałem podmieniłem paczkę z pluginem dodając przykładowy config. Bingo,poprawiona paczka działa idealnie.Moja kamerka to Foscam FI8905W.Ale jest możliwość konfiguracji wielu modeli.Dzięki bardzo!!! :) Można by to było na serwer rzucić,bo brakuje do kamerek pluginu,a myślę że przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tuspam Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Po co program? Przecież można dodać stream kamery tak samo jak dodaje się stream kanałow z neta do listy kanałów. Sam tak robię (taki videofon w tv). Edit: Proszę o niezapominanie się i stosowanie znaków diakrytycznych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mast Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 @Tuspan -a możesz napisać jak to zrobić -ten link "rtsp://admin:admin@192.168.1.82:554/ch01.264?ptype=udp" działa z vlc za cholerę nie mogę go uruchomić w camofs ver.7.86 -może ktoś mógłby podzielić jakimś doświadczeniem ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markplus Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Czy ktoś z kolegów podpowiedział by jak zaadoptować wersję 8.59 z tej strony: http://www.fselbig.de/blog/?page_id=922 do tego softu? Bardzo mi na tym zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Wrzuć ściągnięty plik do katalogu /tmp a następnie wydaj polecenie przez SSH/telnet: opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-camofs_8.59_all.ipk Jeżeli będzie problem z instalacją (licencja) to wypakuj plik dwa razy 7zipem na komputerze i wrzuć pliki zgodnie z katalogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markplus Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Wrzuć ściągnięty plik do katalogu /tmp a następnie wydaj polecenie przez SSH/telnet: opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-camofs_8.59_all.ipk Jeżeli będzie problem z instalacją (licencja) to wypakuj plik dwa razy 7zipem na komputerze i wrzuć pliki zgodnie z katalogami. Porada niesprawdzona. Niestety żadna z tych metod nie działa na Graterli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Ta wtyczka jest podzielona na kawałki i skrypt ją składa w całość podczas instalacji. Jak znajdę chwilę czasu to przepakuję to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Wrzuć ściągnięty plik do katalogu /tmp a następnie wydaj polecenie przez SSH/telnet: opkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-camofs_8.59_all.ipk Wcześniej dopisz do /etc/opkg/opkg.conf linię: arch all 400 A rozpakowanie ... niestety potem trzeba jeszcze ręcznie paczki do odpowiednich katalogów pokopiować. IPK zawiera dwie wersje oe16 i oe20 i ipkg ma zdecydować która jest poprawna. Co zresztą napisał tux wyżej, kiedy pisałem swojego posta :) W załączniku przepakowane i powinno działać, ale nie testowałem. Metoda z modyfikacją opkg.conf i tak powinna lepiej działać. CamoFS_oe20.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markplus Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Plugin uruchamia się ale przy próbie zapisania dodanej kamery error i grenscren. Uprawnienia wszystkich dodanych katalogów 755. Wtyczka fajna bo w rogu tv mogę mieć podgląd z kamerki pokoju dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Szkoda że nie załączyłeś loga z GS... było by wiadomo na czym się wysypuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Z tego co wiem to nbox nie wspiera "obrazu w obrazie" także nie wiem czy byś mógł korzystać z tej funkcji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markplus Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Szkoda że nie załączyłeś loga z GS... było by wiadomo na czym się wysypuje. enigma2_crash_1410797435.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Z konsoli wpisz: mv /etc/CamoFS /etc/ConfFS A paczkę za chwilę poprawię i podmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markplus Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 OOOO teraz działa. Śliczne dzięki. Z tego co wiem to nbox nie wspiera "obrazu w obrazie" także nie wiem czy byś mógł korzystać z tej funkcji ;) Kolega się myli ..... mam w rogu ekranu podgląd z kamery podczas oglądania TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 "Obraz w obrazie" pewnie działa jak PiG. To od zawsze działało w nboksach oraz innych tunerach z GOS. Problem jest tylko taki, że ta funkcja potrafiła uszkodzić uboota w 5800xx... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 To jest grafika w obrazie, wtyczka wyświetla obrazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi