Gość mario78 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Cześć ! Mam dekoder 2850st. Nie mogę używać w graterlia manager sekcji opg, gdyż wymagane jest 8mb wolnego miejsca, a ja mam tylko 1 lub 2. Czy można coś na to poradzić ? Mam również pytanie zmieniłem mocowanie dysku z /dev/sda na /hdd, co to właściwie daje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Na brak miejsca jest tylko jedna rada - usunąć to co jest zbędne :) Możesz również przenieść system na większy nośnik np. pendriva i wtedy będziesz mógł zapychać do woli. Podziwiam, że udało Ci się podwoić rozmiar systemu bo przypomnę, że czysty soft ma 30mb :D Odnośnie drugiej części wypowiedzi to nie bardzo rozumiem, mocowanie dysku? zmiana z dev/sda na /hdd? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ustawienie montowania na hdd powoduje, że ta partycja zawsze będzie montowana do hdd a więc będzie zawsze wykorzystywana do nagrywania filmow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario78 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Właśnie nie instalowalem wiele pluginow mam iptv player, foreca, paczkę picon z opkg i to właściwie wszystko, a mimo to brakuje mi miejsca aby uruchomić opkg w graterlia manager. Czy mogą byc jakieś logi, ustawienia, epg ( miałem przez chwile zainstalowany plugin do ściągania epg) nagrania timeshift, ktore zajmują miejsce tunerze. Gdy usunę picony to moge uruchomić opkg z graterlia manageR, także to raczej nie jest brak pamiecioperacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Które pikony instalujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario78 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 dobra już znalazłem w czym problem. Zainstalowałem paczkę picon ocram (z opkg), a one zajmują prawie 30mb. Wybrałem tylko te, które używam, dorzuciłem z dvb-t i odinstalowałem tą mega pakę, a potem wrzuciłem je ręcznie. Mam jeszce pytanie, czy jest jakaś różnica w pracy dekodera (z punktu widzenia użytkownika) jeśli zmieniłem mocowanie dysku twardego z /dev/sda na /hdd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Na poczatek dowiedz sie co to montowanie a nie mocowanie. Przykro mi ale chcby malenkie podstawy trzeba miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 ... Mam jeszce pytanie, czy jest jakaś różnica w pracy dekodera (z punktu widzenia użytkownika) jeśli zmieniłem mocowanie dysku twardego z /dev/sda na /hdd ? na to pytanie już odpowiedziałem parę postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Nie mocowanie a MONTOWANIE (mount). @j00zek już udzielił odpowiedzi. Żeby ją jednak zrozumieć należy dokształcić się z tego w jaki sposób Linux zarządza dyskami, partycjami i jaki sposób są one dostępne dla użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi