kris Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam Czy polecenie w terminalu na restart sieci jest takie samo jak dla każdego systemu opartego na linux? tzn /etc/init.d/networking restart Sprawdzi się to i w nbox i esi88 dla każdego softu (i Waszego i np freebox i nawet z pkt?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 U nas polecenie zadziała. Jest już od dawna ustandaryzowane. Jak w innych Softach? Nie wiem. We freebox były jeszcze jakieś inne wpisy w rcS. U nas jest tylko network i właśnie network ładowane jest przez rc-scripts podczas startu. Ogólnie Graterlia OS (jak pisałem wiele razy) idzie w kierunku Systemu Operacyjnego i działania jak ON. Takie jest założenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Jak już jesteśmy przy sieci to mam pytanko czy aby w meni restart sieci działa poprawnie ? I co takiego jet wykonywane ? Coś mi się widzi że ta funkcja nie dział poprawnie . na wakacjach miałem podpięty do nboxa ruter zasilany z usb do rutera modem 3g i lanem do nboxa przy ustawieniu stałego adresu ip nie było problemu ale standardowo jak jest dhcp wyglądało to tak : Po poleceniu reboot zanikało na moment napięcie w usb i ruter też się restartował niestety jego uruchomienie trwało dłużej niż graterli więc dekoder nie miał z kąd pobrać ip jak już wszystko się po odpalało wejście w meni i zrobienie restartu sieci pilotem nic nie dawało pomagało natomiast wyłączenie interfejsu i włączenie. Więc mój wniosek jest taki iż restart sieci w meni nie jest poprawny łatwo to sprawdzić odpalając dekoder z odpiętym lanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 DHCP nie działa jak powinno. walczę już z tym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi