Guest reaven Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Odkąd mam ESI-88 czasami zauważam na DOMO+ HD klatkowanie/przycinanie obrazu. Nie występuje za każdym razem, ale co zauważyłem jeżeli występuje to zazwyczaj z materiałem nadawanym w proporcjach 4x3 z rozmytymi pasami po bokach dodawanymi przez nadawcę. Dźwięk jest ok. Może ktoś spotkał się z tym problemem. Na innych kanałach nie zauważyłem, podobnych objawów. Ale z drugiej strony rzadko oglądamy TV i w zasadzie głównie jeden z 3 programów :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 DOMO+ leci z słynnego (pod względem problemów z odbiorem) transpondera nc+: Hot Bird 13C 11411.00 H DVB-S2 8PSK 27500 5/6 59.6 Mbps Wiele odbiorników od 2011 od kiedy zmienili parametry jego ma problemy z oglądaniem. Nie mniej problem powinien być dostrzegalny też na pozostałych kanałach gdyby była winna obsługa tego transpondera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts