Gość reaven Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Odkąd mam ESI-88 czasami zauważam na DOMO+ HD klatkowanie/przycinanie obrazu. Nie występuje za każdym razem, ale co zauważyłem jeżeli występuje to zazwyczaj z materiałem nadawanym w proporcjach 4x3 z rozmytymi pasami po bokach dodawanymi przez nadawcę. Dźwięk jest ok. Może ktoś spotkał się z tym problemem. Na innych kanałach nie zauważyłem, podobnych objawów. Ale z drugiej strony rzadko oglądamy TV i w zasadzie głównie jeden z 3 programów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 DOMO+ leci z słynnego (pod względem problemów z odbiorem) transpondera nc+: Hot Bird 13C 11411.00 H DVB-S2 8PSK 27500 5/6 59.6 Mbps Wiele odbiorników od 2011 od kiedy zmienili parametry jego ma problemy z oglądaniem. Nie mniej problem powinien być dostrzegalny też na pozostałych kanałach gdyby była winna obsługa tego transpondera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi