Jump to content

[Propozycja] Front Panel podczas nagrywania

Guest niko

Recommended Posts

Dzień dobry :)

Chciałem ową propozycję napisać już wcześniej, ale jakoś zawsze coś innego miałem na tapecie ;)

Otóż w archaicznej wersji image Freebox (bodajże 7.1.7, ale mogę się mylić z numerkami) podczas nagrywania jakiegoś programu wyświetlacz LED w BSKA (nie wiem jak z VFD) migał numerek danego kanału.

W GOS można ustawić, aby mała czerwona dioda mrugała. Ponieważ nie mam najlepszego wzroku, więc dość trudno jest mi dostrzec z dalszej odległości, że nagranie na HDD faktycznie jest w trakcie. Jak mrugał numerek kanału (a w standby godzina), było to o wiele łatwiejsze do weryfikacji dla słabo-wzrocznych ;) Wiem, że można pilotem i przeklikać, ale naprawdę miganie całego FP było bardzo pomocne.

A zatem, Drodzy Developerzy, czy w ramach rozwoju GOS można by uwzględnić w przyszłości taką modyfikację Front Panelu, aby migał "całościowo", a nie tylko malutką diodą podczas nagrywania? :-*

Dziękuję i pozdrawiam.

• 4 weeks later...

@mickey, przetestowałem FP z ostatniej wersji zamieszczonego pliku .tar.gz w wątku, który podałeś. Po rozpakowaniu, zaś po restarcie i zmianie ustawienia w opcjach, mruga cały wyświetlacz podczas nagrywania!

Bardzo dziękuję za wprowadzoną zmianę, będzie mi teraz (i pewnie wielu innym) łatwiej sprawdzać stan tunera podczas nagrywania :) Dodam, że działa na BSKA z wyświetlaczem VFD (nie sprawdzałem na LED).

Wg mnie można wrzucić do głównego repozytorium o ile testy u innych też zakończone są pozytywnie :)

Jeszcze raz wielkie dzięki :D