Gość niko Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Dzień dobry :) Chciałem ową propozycję napisać już wcześniej, ale jakoś zawsze coś innego miałem na tapecie ;) Otóż w archaicznej wersji image Freebox (bodajże 7.1.7, ale mogę się mylić z numerkami) podczas nagrywania jakiegoś programu wyświetlacz LED w BSKA (nie wiem jak z VFD) migał numerek danego kanału. W GOS można ustawić, aby mała czerwona dioda mrugała. Ponieważ nie mam najlepszego wzroku, więc dość trudno jest mi dostrzec z dalszej odległości, że nagranie na HDD faktycznie jest w trakcie. Jak mrugał numerek kanału (a w standby godzina), było to o wiele łatwiejsze do weryfikacji dla słabo-wzrocznych ;) Wiem, że można pilotem i przeklikać, ale naprawdę miganie całego FP było bardzo pomocne. A zatem, Drodzy Developerzy, czy w ramach rozwoju GOS można by uwzględnić w przyszłości taką modyfikację Front Panelu, aby migał "całościowo", a nie tylko malutką diodą podczas nagrywania? :-* Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 http://forum.xunil.pl/index.php/topic,846.msg18948.html#msg18948 Oczywiście kilka postów niżej wersja po kolejnej aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niko Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 @mickey, przetestowałem FP z ostatniej wersji zamieszczonego pliku .tar.gz w wątku, który podałeś. Po rozpakowaniu, zaś po restarcie i zmianie ustawienia w opcjach, mruga cały wyświetlacz podczas nagrywania! Bardzo dziękuję za wprowadzoną zmianę, będzie mi teraz (i pewnie wielu innym) łatwiej sprawdzać stan tunera podczas nagrywania :) Dodam, że działa na BSKA z wyświetlaczem VFD (nie sprawdzałem na LED). Wg mnie można wrzucić do głównego repozytorium o ile testy u innych też zakończone są pozytywnie :) Jeszcze raz wielkie dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 W repo TEST już masz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi