Gość carolef Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Podobno działa już dvb-t pod ESI. Mam image odpalone z pendrive. Czy pójdzie image z pendriva i dongle dvb-t przez hub usb? Kiedyś próbowałem ale nie działało. Czy potrzebny jest konkretny hub czy może inny uboot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Podobno działa już dvb-t pod ESI. Mam image odpalone z pendrive. Czy pójdzie image z pendriva i dongle dvb-t przez hub usb? Kiedyś próbowałem ale nie działało. Czy potrzebny jest konkretny hub czy może inny uboot? Hub usb miał zasilanie własne czy korzystał z zasilania z odbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 I tak i tak. Ale z zasilaniem własnym to tania chinszczyzna. Może macie sprawdzone modele hubów które działają? No i czy uboot ma znaczenie? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Tak nie zadziala. Tuner dvb-t potrzebuje resetu zasilania aby zadzialal. Realizowane jest to w trakcie ladowania systemu. Jak system masz na pendrive i w trakcie ladowania systemu/dzialania systemu odetniesz zasilanie do pendrive to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Hmm. Dvb-t działa mi tylko po tym jak wyłączę tuner z prądu i włączę ponownie. Po resecie z pilota (reset systemu) tuner dvb-t znika. I nie ma znaczenia czy na hubie czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Poczytaj tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,15.msg1549.html#msg1549. I może resztę postów w tym wątku :) Problem jest znany od bardzo dawna, chociaż zdaje się, że na 5800xx poprawiony... Na 5800SX, przy systemie w NAND i donglu wpiętym do jedynego USB bezpośrednio wszystko działa poprawnie przy restarcie odbiornika. W każdym razie od ponad miesiąca tylko raz musiałem pełny restart zrobić (taki z odłączeniem zasilania), żeby tuner na usb został wykryty przez system. Poza tym działa wg schematu "podłącz, skonfiguruj i zapomnij". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Póki co support dongal dla ESI-88 to mały eksperyment. Albo będzie to pociągnięte dalej, albo zostanie jak jest. Bliźniakiem dla ESI-88 jest UHD-88 i on ma DVB-T wbudowane. Dlatego mimo wszystko tym, którzy muszą mieć DVB-T ponad wszystko w jednej puszce polecam UHD-88. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zakupiłem hub d-link starego typu, taki siwy 4 portowy. System jest w nor a na penie mam swap i partycje z piconami by nie zapchać nor. Po resecie z pilota dvb-t wylatuje a pen zostaje. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi