Jump to content

ESI88 i hub USB

Guest carolef

Recommended Posts

Guest carolef

Podobno działa już dvb-t pod ESI. Mam image odpalone z pendrive. Czy pójdzie image z pendriva i dongle dvb-t przez hub usb? Kiedyś próbowałem ale nie działało. Czy potrzebny jest konkretny hub czy może inny uboot?

Podobno działa już dvb-t pod ESI. Mam image odpalone z pendrive. Czy pójdzie image z pendriva i dongle dvb-t przez hub usb? Kiedyś próbowałem ale nie działało. Czy potrzebny jest konkretny hub czy może inny uboot?

Hub usb miał zasilanie własne czy korzystał z zasilania z odbiornika?

Guest carolef

I tak i tak. Ale z zasilaniem własnym to tania chinszczyzna. Może macie sprawdzone  modele hubów które działają? No i czy uboot ma znaczenie?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Tak nie zadziala. Tuner dvb-t potrzebuje resetu zasilania aby zadzialal. Realizowane jest to w trakcie ladowania systemu. Jak system masz na pendrive i w trakcie ladowania systemu/dzialania systemu odetniesz zasilanie do pendrive to...

Guest carolef

Hmm. Dvb-t działa mi tylko po tym jak wyłączę tuner z prądu i włączę ponownie. Po resecie z pilota (reset systemu) tuner dvb-t znika. I nie ma znaczenia czy na hubie czy nie.

Poczytaj tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,15.msg1549.html#msg1549. I może resztę postów w tym wątku :) Problem jest znany od bardzo dawna, chociaż zdaje się, że na 5800xx poprawiony...

Na 5800SX, przy systemie w NAND i donglu wpiętym do jedynego USB bezpośrednio wszystko działa poprawnie przy restarcie odbiornika. W każdym razie od ponad miesiąca tylko raz musiałem pełny restart zrobić (taki z odłączeniem zasilania), żeby tuner na usb został wykryty przez system. Poza tym działa wg schematu "podłącz, skonfiguruj i zapomnij".

Póki co support dongal dla ESI-88 to mały eksperyment. Albo będzie to pociągnięte dalej, albo zostanie jak jest.

Bliźniakiem dla ESI-88 jest UHD-88 i on ma DVB-T wbudowane. Dlatego mimo wszystko tym, którzy muszą mieć DVB-T ponad wszystko w jednej puszce polecam UHD-88.

• 2 weeks later...
Guest carolef

Zakupiłem hub d-link starego typu, taki siwy 4 portowy. System jest w nor a na penie mam swap i partycje z piconami by nie zapchać nor. Po resecie z pilota dvb-t wylatuje a pen zostaje.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka