Gość mackowiakp Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Niedawno podniosłem soft w nboxie do najnowszej wersji dostępnej na stronie forum. "Gra i bucy" i na razie wygląda OK. Teraz mam pytanie. Do ustawiania kanałów w poprzedniej wersji OpenPLi 8.3 (z przed ok 1,5 roku) używałem program Dreamset. Mam listę kanałów zgraną za pomocą Dreamset na swoim PC. Czy mogę użyć Dreamset do załadowania tej listy do Graterlia OS? Różnice są takie że w GraterliaOS nie mam telneta (używam do logowania SSH) ale FTP oczywiście jest. Czy jest potrzebna ewentualnie jakaś inna konfiguracja Dreanset`a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Bedzie działać jak dawniej Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mackowiakp Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 OK, dzięki spróbuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Dreamset - nie obsługuje SHH (chyba :P ). W GOS po ftp można w pliku > etc/sysconfig/system.conf zmienić sshd=on na sshd=off i już po restarcie mamy zpowrotem Telnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mackowiakp Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 No tak. Ale telnet służy w Dreansecie tylko do testartu nboxa po wgraniu nowej listy kanałów. Jak więc zaznaczę żeby nie przeładowywał i zrobię to ręcznie z pilota. Nie wiem czy mam rację, fajnie jeżeli by ktoś wyraził swoją opinie. Bo chciałbym pozostać przy SSH, bo tego boxa obsługuję zdalnie u kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 obawiam się, że restart z pilota zamaże Twoje zmiany. E2 przy kazdym zamykaniu zapisuje listę kanałów. Musisz ubić e2, lub po prostu przełądować listę przez web. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mackowiakp Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 "przeładować listę kanałów przez WEB". Hmmm. Albo jestem ślepy albo nie widzę. No w każdym razie nie znalazłem takiej opcji w OpenWebif. Pewnie coś klikam nie tak. Jakaś wskazówka? W każdym razie w Hyperionie 4 na Octagonie tak właśnie robię. Załaduję nową listę, reboot z pilota i działa już nowa lista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 @j00zek: Z ustawieniami (plik settings) dokładnie tak jest, ale listy to sobie podmieniam nie przejmując się dalszymi operacjami. Pliki list nie są nadpisywane przy restarcie danymi z pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mackowiakp Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 No właśnie tak myślałem, stosując analogię do znanego mi od dawna Hyperiona. Czyli telnet w Dreamsecie nie jest potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 poszukaj o interfejsie webif to znajdziesz link do przeładowania listy. Zakłądam, ze reczaj stosuje się dreamset, czy inne do podmiany listy na nową, a to oznacza, że nie tylko bukiety sie zmieniają i restart z pilota podmieni listę. Ale może się mylę. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Nie sa nadpisywane zbiory ale nadpisywany jest lamedb. Jezeli na nowej liscie masz jakies kanaly ktorych nie bylo na dotychczasowej to groza Ci N/A na liscie kanalow. Dlatego nalezy stosowac to co napisal @j00zek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi