Jump to content

MediaBOX+ 3740SX

Guest bartek1224

Recommended Posts

Guest bartek1224

Witam

Chciałbym zapytać czy ktoś wie coś więcej o tym dekoderze jak wypada sprzętowo w porównaniu do UHD czy ESI i czy może kiedyś nada się do przerobienia :P ??

Widziałem parę na sprzedaż (w lombardach, może ktoś po zapłaceniu kary za brak zwrotu przypomniał sobie gdzie go zostawił :D) za cenę która nie pokrywała nawet ceny dysku który w nim siedzi i zastanawiałem się czy taki dysk można wyciągnąć i normalnie używać czy będą cyrki jak z dyskami od ESI ?

Dekoder na dzień dzisiejszy, oficjalnie, nie do przerobienia

Jest napewno szybszy od uhd czy esi z racji procka Broadcom 7231

Dysk z tego dekodera jest zablokowany ale można go odblokować samemu np. programem zu_betta

To jeszcze dodatkowo ja dopiszę:

• su_betta → tylko dyski WD; z innymi trzeba kombinować przy pomocy dysku WD;
  • jest szybszy ale też jakość obrazu i dźwięku gorsza; sama jednostka centralna jest bardzo szybka ale odpowiada też za dekodowanie A/V - nie ma kooprocesorów takich jak w STi.

Nie. Gdybyś zapłacił karę i "znalazł" ;) dekoder i postanowił go oddać to oddadzą Ci pieniądze, które zapłaciłeś minus kara za nieterminowy zwrot sprzętu.

Zresztą nie masz po co zostawiać sobie tego tunera i płacić 1000 zł, bo i tak nic z nim nie zrobisz, nawet FTA nie pooglądasz a jedynie "ekran aktywacyjny".