Jump to content

DSI-87 pilot.

Guest daromen21

Recommended Posts

Guest daromen21

Witam . Mam pilota oryginalnego od dsi87 ale on jest jakiś taki mało czytelny. Kupilem  pilota od dsi83(jest trochę poręczniejszy). Połowa przycisków działa a druga połowa nie. I tu mam pytanie jak odczytać kody z niedziałających przycisków? I w jakim pliku to wyedytowac? Najbardziej  by  pasował by pilot od nboxa ale to przerasta moje umiejętności programistyczne:)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Witam!

Czy u Was tuner przestaje reagować po wciśnięciu przycisku pauzy na pilocie z nboxa (oczywiście timeshift wskazuje na /hdd, a nośnik jest zamontowany)?

---- EDIT

A jednak mam problem z samym timeshiftem, bo przez webpanel efekt jest ten sam (przy czym plik /hdd/timeshift.COŚTAM powstaje)

@Tux, dokładnie, wygląda na problem z timeshiftem ogólnie, a nie z samym pilotem. Po "zapauzowaniu" pingwin zaczyna spacerować i brak możliwości sterowania z pilota i przez webif. Po mimo tego na dysku/penie cały czas się coś buforuje (plik wygląda na nieuszkodzony)

Guest daromen21

Ja miałem coś takiego przy odtwarzaniu filmów przez freeplayer. Na oryginalnym pilocie.Ale jeszcze sprawdzę w poniedziałek jak bede w domu.

A tak mam pytanie.Czy dało by się tak zrobić ze 5x naciśniecie power na pilocie powoduje restart? Nowy soft freeboxa ma coś takiego.