Gość daromen21 Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam . Mam pilota oryginalnego od dsi87 ale on jest jakiś taki mało czytelny. Kupilem pilota od dsi83(jest trochę poręczniejszy). Połowa przycisków działa a druga połowa nie. I tu mam pytanie jak odczytać kody z niedziałających przycisków? I w jakim pliku to wyedytowac? Najbardziej by pasował by pilot od nboxa ale to przerasta moje umiejętności programistyczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heinz Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Podłączam się się pod pytanie - czy jest opcja, aby na DSI-87 działał pilot z nBoxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 A próbował ktoś uruchomić pilot nBOX jako pilot usera (nauka obsługi pilota)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 W TEST jest paczka remote-gos. Sorawdzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 W TEST jest paczka remote-gos. Sorawdzcie. Działa :))))) Tux jestes wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Podziękowania należą się @freebox i @j00zek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Wielkie dzięki dla @freebox i @j00zek. :) p.s. W końcu da się normalnie obsługiwać dekoder.Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys_83 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam! Czy u Was tuner przestaje reagować po wciśnięciu przycisku pauzy na pilocie z nboxa (oczywiście timeshift wskazuje na /hdd, a nośnik jest zamontowany)? ---- EDIT A jednak mam problem z samym timeshiftem, bo przez webpanel efekt jest ten sam (przy czym plik /hdd/timeshift.COŚTAM powstaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Nie wiem czy nie ma w ogóle jakiegoś buga co do odtwarzania. Teraz siedzę nad 28xx. Sprawdźcie u siebie czy przypadkiem to nie jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys_83 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 @Tux, dokładnie, wygląda na problem z timeshiftem ogólnie, a nie z samym pilotem. Po "zapauzowaniu" pingwin zaczyna spacerować i brak możliwości sterowania z pilota i przez webif. Po mimo tego na dysku/penie cały czas się coś buforuje (plik wygląda na nieuszkodzony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Podejrzewam, że odtwarzania nagrania tak samo "zapingwini" tuner. Jak tak to dodajcie to na listę błędów ((specjalny wątek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Ja miałem coś takiego przy odtwarzaniu filmów przez freeplayer. Na oryginalnym pilocie.Ale jeszcze sprawdzę w poniedziałek jak bede w domu. A tak mam pytanie.Czy dało by się tak zrobić ze 5x naciśniecie power na pilocie powoduje restart? Nowy soft freeboxa ma coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Masz na forum opis jak to zrobić. My w wolnej chwili też dodamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi