tomiss Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Witam, próbuję uruchomić openvpn , ale podczas uruchamiania pokazuje się błąd: "Starting openvpn:/usr/sbin/openvpn: error while loading shared libraries: liblz4.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory" sprawdzałem w repozytorium i nie ma takiej biblioteki. Czy to błąd i brak plików, czy może robię coś nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 W repo poprawiona wersja OpenVPN. Prawdopodobnie brakowało jednej zależności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Niestety, ale nadal coś jest nie tak, tym razem brakuje innej biblioteki: Starting openvpn:/usr/sbin/openvpn: error while loading shared libraries: libcap-ng.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Odinstaluj i zainstaluj pakiet raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 12 godzin temu, tux napisał: Odinstaluj i zainstaluj pakiet raz jeszcze. Mój głupi błąd, wcześniej już zrobiłem reinstalację, ale bez restartu po deinstalacji. Teraz działa prawidłowo. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi