JaGrab3 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam, mam zapięty dysk ext4 po usb. Zwiesił mi tuner na wtyczce IPTV Player, przy probie odtworzenia materiału z YT. Zwiesił sie tak, że nie odpowiadał nawet na konsole. Wyjąłem wtyczkę, wystartował, po czym zaczął testować dysk (na wyświetlaczu EST), po kilkunastu sekundach pojawia się INIT i tunek wisi. Gdy odłączę dysk i ponownie uruchomie tuner, ładnie startuje. Jaka może być przyczyna zawisu na INIT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zaloguj się do tunera przez telent (ten działa jako emergency) i napraw partycje dysku poleceniem fsck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zrobiłem inaczej. Puściłem go, żeby zbootował się do końca, potem podpiąłem dysk i opdpaliłem sprawdzanie. Znalazł dużo błędów (There are 240 inodes containing multiply-claimed blocks.). Chyba na wszystkich plikach jakie dotykał, między innymi na cache z pluginu, oraz na pliku epg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi