goolash Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 (edited) Po zaciągnięciu najnowszych list kanałów (dotyczy wszystkich 3 list) widzę wyszarzone nazwy kanałów oraz info abym sprawdził konfiguracje tunera. W konfiguracji tunera nie ma możliwości wyboru satelitów i domyślam się ze tu leży problem (chyba brakuje pliku z listą satelitów). Mój tuner to SPARK Triplex ale domyślam się ze problem będzie dotyczył całej gałęzi SH4 ? Edited January 5, 2023 by goolash Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 W załączniku masz plik. Podmień go w /etc/tuxbox i napisz czy pomogło. satellites.xml Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goolash Posted January 5, 2023 Author Share Posted January 5, 2023 Pomogło, oryginalny plik miał 0 KB, dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 Oficjalnie ten plik jest w repo większy. Należałoby ustalić czy coś się stało u Ciebie czy ogólnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goolash Posted January 5, 2023 Author Share Posted January 5, 2023 Problem pojawił się po aktualizacji listy.Teraz działa wszystko (instalacja/usuwanie) dobrze, dzięki raz jeszcze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 Pliki z pakietów list kanałów nie mają tego pliku w sobie. Plik jest w pakiecie tuxbox. Skoro miał wielkość 0 to oznacza, że coś się stało. Dlatego się zastanawiam czy to tylko u Ciebie czy też u innych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goolash Posted January 6, 2023 Author Share Posted January 6, 2023 Tux, chyba jednak coś u mnie. Dopiero teraz zauważyłem, że na drugim tunerze (tam jest Open ATV) mam komunikat o brakującym/uszkodzonym pliku satelites.xml Ciekawostka że plik jest cały a podmiana nie rozwiązuje problemu. Miałem wczoraj przeciążenie sieci, i strzeliły korki ... ale nigdy jeszcze nie widziałem takiego zjawiska aby ten sam plik na dwóch różnych tunerach wystrzelił się w kosmos. Notabene oba tunery były uśpione. Przedziwne. Niemniej jednak problem jest lokalny, wątpię aby leżał po stronie repo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts