goolash Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Po zaciągnięciu najnowszych list kanałów (dotyczy wszystkich 3 list) widzę wyszarzone nazwy kanałów oraz info abym sprawdził konfiguracje tunera. W konfiguracji tunera nie ma możliwości wyboru satelitów i domyślam się ze tu leży problem (chyba brakuje pliku z listą satelitów). Mój tuner to SPARK Triplex ale domyślam się ze problem będzie dotyczył całej gałęzi SH4 ? Edytowane 5 Stycznia 2023 przez goolash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 W załączniku masz plik. Podmień go w /etc/tuxbox i napisz czy pomogło. satellites.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 5 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Pomogło, oryginalny plik miał 0 KB, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Oficjalnie ten plik jest w repo większy. Należałoby ustalić czy coś się stało u Ciebie czy ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 5 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Problem pojawił się po aktualizacji listy.Teraz działa wszystko (instalacja/usuwanie) dobrze, dzięki raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Pliki z pakietów list kanałów nie mają tego pliku w sobie. Plik jest w pakiecie tuxbox. Skoro miał wielkość 0 to oznacza, że coś się stało. Dlatego się zastanawiam czy to tylko u Ciebie czy też u innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Tux, chyba jednak coś u mnie. Dopiero teraz zauważyłem, że na drugim tunerze (tam jest Open ATV) mam komunikat o brakującym/uszkodzonym pliku satelites.xml Ciekawostka że plik jest cały a podmiana nie rozwiązuje problemu. Miałem wczoraj przeciążenie sieci, i strzeliły korki ... ale nigdy jeszcze nie widziałem takiego zjawiska aby ten sam plik na dwóch różnych tunerach wystrzelił się w kosmos. Notabene oba tunery były uśpione. Przedziwne. Niemniej jednak problem jest lokalny, wątpię aby leżał po stronie repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi