pietrek Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Podpowiedzcie bo mam teraz swojego BSKA odpalonego z pendriva. Chciałbym to z pendriva wrzucić na HDD by zwolnic usb. Jak najwygodniej i najszybciej przerzucić ten soft by działał bez zarzutu. Czy jakieś specjalne uprawnienia będę musiał robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ja używam po prostu polecenia tar. Tylko trzeba odpowiednie exclede zrobić np na prod, dev hdd itp. Sent from my Nexus 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Kolego możesz mi trochę jaśniej to opisać jak dla laika nie do końca znającego linuxa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 montujesz partycję na HDD do np. /dest (mount /dev/sda1 /dest); system.sh nandmount cd /mnt/nand cp -r * /dest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 a dlaczego nandmount skoro z pendriva chcę na hdd przerzucić? Poprawiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 @tux: on chce chyba aktualnie używany system skopiować, więc należałoby pominąć katalogi o których pisałem. Albo odpalić inny system z nand i wtedy zamontować USB, dysk i zrobić cp całości. @pietrek: masz dysk podpięty? Jaki Masz na nand? Sent from my Nexus 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 @voyteckst Zamontowany aktualnie pracujący system do katalogu X nie ma podmnotowanych żadnych innych zasobów. Sprawdź :) Jeżeli system sedzi na Penie a nie na nad to: zamontować partycję hdd do /dest zamontować roofs (sda1?) do /dest2 cd /dest2 cp -r * /dest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 A nie łatwiej wyciagnać dysk podpiąć pod laptopa/pc i zainstalować z hdclone/r-drive.A przy okazji odkurzyć wnętrze i przeczyścić wiatrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Może nie skomentuję tego powyżej... HDClone + partycje linuxa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 cp: target '/dest/hdd' is not a directory cp: target '/dest/mnt/hdd' is not a directory cp: can't create '/dest/usr/local/share/fonts': File exists cp: target '/dest/usr/share/fonts' is not a directory Czy te błędy nie przeszkadzają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Obawiam się, że przepisałeś co napisałem 1:1 bez zastanowienia się co robisz. Ja nigdy nie daję nic na tacy 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Tak zrobiłem zamontowałem partycję hdd (sda1) do /dest zamontowałem pena (sdb1) do /dest2 cd /dest2 cp -r * /dest Gdzie tu się miałem zastanowić nad czym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Jeżeli na sda1 było pusto to powyższe musi zadziałać bez tego info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 No właśnie nie była pusta ta partycja. Po usunięciu wszystkiego wykonało się bez błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi