Jump to content

zawieszanie (chyba) oscama

Guest volf_66

Recommended Posts

Guest volf_66

koledzy, zainstalowałem dziś G2 RC1 na HDD2, niby jest wszystko ok, mam kartę splittera w nbox-ie , oscam 8705 jest obraz idzie z 5 min i się blokuje, restart pomaga na chwile i zaś to samo, zmieniłem oscam na 9300 dalej to samo, co może być przyczyną??

koledzy, zainstalowałem dziś G2 RC1 na HDD2, niby jest wszystko ok, mam kartę splittera w nbox-ie , oscam 8705 jest obraz idzie z 5 min i się blokuje, restart pomaga na chwile i zaś to samo, zmieniłem oscam na 9300 dalej to samo, co może być przyczyną??

Krótko:

• bez logów, to co najwyżej można zgadywać co jest przyczyną,
  • jako że piszesz, iż w odbiorniku jest "karta" ze splitera, to zgaduje, że przyczyną mogą być źle dobrane parametry mhz, cardmhz, a przez to zawieszanie się komunikacji czytnik<>karta, w najgorszym wypadku spliter może być nie do końca zgodny z odbiornikiem, na co może nie być rady,
  • podanie "prawidłowych" wartości wspomnianych parametrów nie ma sensu, ze względu na różnorodność spliterów musisz samodzielnie eksperymentować

Guest volf_66

dziś rano włączyłem tuner i o dziwo oglądam około godzinę i wszystko jest ok, żadnych zacięć, splitter na pewno współpracuje z tunerem, gdyż na Open Pli 8.3 tuner działał bardzo dobrze (przez kilka dni 0 zacięć),

dziś rano włączyłem tuner i o dziwo oglądam około godzinę i wszystko jest ok, żadnych zacięć, splitter na pewno współpracuje z tunerem, gdyż na Open Pli 8.3 tuner działał bardzo dobrze (przez kilka dni 0 zacięć),

w takim razie pozostaje Tobie porównać ustawienia.