Gość volf_66 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 koledzy, zainstalowałem dziś G2 RC1 na HDD2, niby jest wszystko ok, mam kartę splittera w nbox-ie , oscam 8705 jest obraz idzie z 5 min i się blokuje, restart pomaga na chwile i zaś to samo, zmieniłem oscam na 9300 dalej to samo, co może być przyczyną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 8705? Czyżby na początek aktualizacja systemu a potem weryfikacja ustawień oscama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 koledzy, zainstalowałem dziś G2 RC1 na HDD2, niby jest wszystko ok, mam kartę splittera w nbox-ie , oscam 8705 jest obraz idzie z 5 min i się blokuje, restart pomaga na chwile i zaś to samo, zmieniłem oscam na 9300 dalej to samo, co może być przyczyną?? Krótko: bez logów, to co najwyżej można zgadywać co jest przyczyną, jako że piszesz, iż w odbiorniku jest "karta" ze splitera, to zgaduje, że przyczyną mogą być źle dobrane parametry mhz, cardmhz, a przez to zawieszanie się komunikacji czytnik<>karta, w najgorszym wypadku spliter może być nie do końca zgodny z odbiornikiem, na co może nie być rady, podanie "prawidłowych" wartości wspomnianych parametrów nie ma sensu, ze względu na różnorodność spliterów musisz samodzielnie eksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volf_66 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 dziś rano włączyłem tuner i o dziwo oglądam około godzinę i wszystko jest ok, żadnych zacięć, splitter na pewno współpracuje z tunerem, gdyż na Open Pli 8.3 tuner działał bardzo dobrze (przez kilka dni 0 zacięć), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 dziś rano włączyłem tuner i o dziwo oglądam około godzinę i wszystko jest ok, żadnych zacięć, splitter na pewno współpracuje z tunerem, gdyż na Open Pli 8.3 tuner działał bardzo dobrze (przez kilka dni 0 zacięć), w takim razie pozostaje Tobie porównać ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi