grzegorz1652 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Witam. Kupiłem sobie wczoraj pendriva ADATA 32GB do nboxa w celu nagrywania sobie filmów lub wydarzeń sportowych, i niestety jest problem ponieważ nbox ma z nim problemy bo jak zainicjuje dysk hdd w menu to jest wszystko OK :) natomiast jak dam restart tunera lub np. tak jak dzisiaj brakło u mnie prądu to podczas ładowanie uboota wyskoczy na wyświetlaczu napis INIT i tak stoi nawet ze 2 godz. dopiero muszę wyciągnąć pena i wyjąć zasilanie i później bez wsadzonego pena image startuje bez problemu :). Tylko że znowu muszę wpiąć pena i włączyć inicjacje w menu a co z tym idzie wszystko co nagram to się formatuje ;(. Pomóżcie czy jest na to jakiś sposób czy to wina pendriva lub Nboxa że nie obsługuje takich 32gb pendrivów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 restart z pilota czy bezczelny np. przez wyjęcie kabla? Dla testu można by wyłączyć kontrole plików (opcja nie zalecana) było już o tym poszukaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 restart z pilota a gdy podczas startu wyświetli się napis INIT to wtedy bezczelny przez wyjęcie kabla i pendriva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Zrób zdjęcie z tego komunikatu i wrzuć na forum jako załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Dodam że jak mamy dostęp do konsoli to należałoby jej użyć a nie szarpać kablem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Po takiej awarii należałoby odpalić system bez pendive'a, podpiąć go po uruchomieniu, z konsoli uruchomić sprawdzanie dysku (fsck) i zobaczyć co go boli a jeżeli jest w porządku to spróbować podmontować ręcznie (mount LABEL="records"). A jeżeli i tak tracisz dane po każdej awarii, to w sumie możesz jednak wyłączyć sprawdzanie dysków na starcie ... gorzej już nie będzie ... jeżeli to pomoże, to będzie wiadomo, że "zawiesza się" na sprawdzaniu dysku właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Tux po prostu na wyświetlaczu pisze InIt i tyle cały czas nic więcej się nie dzieje :(. matzg a jak mam użyć konsoli do restartu jak sieć nawet się nie załaduje więc nie ma połączenia z nboxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Przejrzałem pliki startowe systemu i przynajmniej u mnie nie ma komendy generującej komunikat "init". BTW: Jaki tuner i jaki wyświetlacz LED czy VFD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 tuner biały bska 5800 wyświetlacz LED. Ten napis pojawia się wtedy kiedy mam wpiętego tego pendriva a jak mam wyciągniętego to normalnie startuje tuner i nie pojawia się ten napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi