Gość nawasaqi Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mam takie pytanie trochę off top chciałbym sobie odpalić załóżmy openpli 8.3 na usb w 2850st. Czy ktoś odpalał już soft z usb na tym tunerze. W BSLA,BSKA jest prosto bo wystarczy przytrzymać przycisk power wybrać że chcemy by bootował nam soft z USB czy z Nand a przy 2850st jest nie lada problem bo nigdzie nie znalazłem żadnej wzmianki o tym nawet najmniejszej znalazłem tylko softy pod usb wgrywane za pomocą HDCLONE... Czy może ten tuner przy starcie sprawdza jak w PC i ma ustawione że najpierw sprawdza USB a jeśli nic nie znajdzie to bootuje z Nand... ?? Co do kompilacji: PC z UBUNTU 12.04 x64 Tuner 2850st będziemy korzystać z repo: git://gitorious.org/open-duckbox-project-sh4/max-tdt.git Co wyjdzie zobaczymy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 ... Czy może ten tuner przy starcie sprawdza jak w PC i ma ustawione że najpierw sprawdza USB a jeśli nic nie znajdzie to bootuje z Nand... ?? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nawasaqi Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 No to jedziemy ;) Najpierw aktualizacja systemu: sudo apt-get update oraz sudo apt-get upgrade Następnie przechodzimy na konto root'a: sudo su instalujemy paczkę GIT sudo apt-get install git Ściągamy Gita na nasz dysk: git clone git://gitorious.org/open-duckbox-project-sh4/max-tdt.git Następnie wchodzimy do katalogu: tdt/tdt/cvs/cdk wydajemy komendę: ./setuptdt.sh W tym momencie ściąga nam się całość potrzebnego softu do kompilacji..... Teraz można zacząć właściwą kompilację: ./make.sh UWAGI! BARDZO MILE WIDZIANE.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Przede wszystkim - Ubuntu 32Bit. Na 64Bit wróżę katastrofę. No i na liście tunerów nie masz 28xx. Jądro + moduły do podmiany lub kompilacji. Plik rcS do modyfikacji To na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nawasaqi Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Przede wszystkim - Ubuntu 32Bit. Na 64Bit wróżę katastrofę. No i na liście tunerów nie masz 28xx. Jądro + moduły do podmiany lub kompilacji. Plik rcS do modyfikacji To na początek. @tux dziękuję za korektę Twoje wskazówki tutaj będą bezcenne... Nikt nie mówił że będzie łatwo ;) ... Jakby było łatwo to by każdy sobie kompilował sam jak oscam'a ograniczając się do kliku kliknięć... Okazuje się że na wstępie już moje założenia były mylne... no nic to szybki downgrade zrobię sobie do ubuntu 32bit... Źródła do 2850st: http://upload.sputnik-sat.info/content.php?id=22953 pewnie będą potrzebne... Z założenia od razu mówię to nie będzie system do użytkowania codziennego tylko pokazanie drogi jak to zrobić dla tych co by chcieli się pobawić trochę i potestować tak jak ja... dla własnej satysfakcji... i pokazać ile po drodze problemów i znaków zapytania jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Tu jak najbardziej będą potrzebne źródła. Dodam, że sama kompilacja tego co tam jest też nie należy do czegoś co określam "kliknąłem i się zrobiło". Jednak wszystko się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lishoo Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Witam, Czy w tym wątku mowa jest o przerobionym 2850st czy o nie przerobionym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Na przerobionym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi