Jump to content
Sign in to follow this  
Guest willi9

oscam-oscam na cccam proszę o pomoc

Recommended Posts

Guest willi9

Witam, szanownych kolegów, szukałem, przeszukiwałem kombinowałem ale nic z tego dlatego proszę o pomoc:

Server oscam z protokołem cccam i newcamd  + 2 dekodery w sieci domowej 1 nbox z oscam drugi skybox, skybox działa na cccam i na newcamd, natomiast nbox tylko na newcamd, w cccam po połączeniu widzę :

p 2 Reader-3 OFF ON xxx.xxx.xxx.xxx 12030 cccam ext (2.3.0-3367) 0000:0000 no data 00:05:30 NEEDINIT (0 of 0 card)

 

nie mam już siły do tego dlaczego na skyboxie działa a na nbox z oscamem nie ?

 

Z góry dziękuję za pomoc

 

Co się okazuję pokazało 1 kartę czyli tylko fizyczny czytnik nie pokazuje resharu, ale działa on na skyboxie

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Firell

Podrzucie configi jakie masz oscar.users z serwera oraz oscam.server z klientów

 

Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Źle zadane pytanie.

Zacznijmy od tego po co to wszystko? Domowy MultiRoom?

Druga sprawa to jakie wersje OSCamaów.

Trzecia sprawa - czy przewertowałeś dokumentacje na stronie OSCama i u nas na Forum?

 

 

Po prostu - nikt nie da CI gotowca bo nikt nie wie co potrzebujesz i do czego. Nawet jak już sprecyzujesz co nievo to nadal będą pewne niewiadome jak np. konfiguracje końcówek, rodzaje końcówek, wersje końcówek itd.

 

 

Sama konfiguracja Oscama do WIELKA KSIĘGA. Ale najpierw trzeba samemu zacząć ją cztać by móc zadawać konkretne ptania. Wtedy padną konkretne odpowiedzi. Teraz np. ja wyślę standardową konfigurację numer #2321, która jest zaczerpnięta z naszego sofu (konfiguracja klienta SCi) i okaże się, że nawet nie wystartuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam ten sam problem w połączeniu domowy shar oscam serwer cccamd na xpeed Lx1 i klient oscam cccamd ten sam tuner napis NEEDINIT ?

Przeczytałem na wujku google że to oznacza brak kart w czytniku ?

I że parametr waitforceards = 1 powinien być tak ustawiony ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...