kieliszek Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam, niedawno kupiłem sobie wymieniony w temacie dekoder. Podłączyłem u kolegi na samsungu wszystko działało przez HDMI. Skonfigurowałem sobie tak jak trzeba i przyniosłem do domu. Podłączyłem do HDMI i niestety nie ma obrazu. Leci głos, obrazu nie ma, natomiast tuner co minutę mruga na czerwono czerwoną diodą a ekran telewizora na chwilę przygasa. Wydaje mi się, że to wina HDCP. Czy mieliście może podobne objawy? Co mam zrobić? Czy wymiana przewody na lepszy wystarczy, bo na SCART na pewno nie wrócę. PS. zgodnie z instrukcją ze strony LG, telewizor obsługuje HDCP. Natomiast posiadany kabel bez problemu przesyłał dźwięk i obraz z Arivy 120 Combo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Może ustawiłeś rozdzielczość której twój TV nie obsługuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Ten TV obsługine do 1080i. Jak wybrałeś 1080p to będzie taki efekt jak piszesz. Masz dwa wyjścia: iść do kolegi i zmienić na 1080i wgrać raz jeszcze soft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Ustawiłem FullHD 50Hz, którą obsługuje. Btw. wgrałem od nowa Graterlię v2 rc1. System się ładnie zainstalował, migała zielona dioda. Zrestartowałem (po wyciągnięciu pendriva) i dalej czarno. A powinno pojawić się logo i wybór rozdzielczości i wyjścia (SCART czy HDMI). PS. Tux, wydaje mi się, że obsługuje 1080p: http://www.lg.com/uk/tvs/lg-47LG5000-lcd-tv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 PS. Tux, wydaje mi się, że obsługuje 1080p: http://www.lg.com/uk/tvs/lg-47LG5000-lcd-tv Być może masz rację, ale po tym, jak spotkałem się z "paroma" modelami TV/Plazmy, gdzie oznaczenie modelu się różniło jedną literką na końcu i każdy z nich miał inny zestaw obsługiwanych trybów (w tym np. brak 1080p), to do specyfikacji / deklarowanych przez producentów parametrów podchodzę ehm nieco nieufnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Ile czekałeś na pojawienie się wizarda do ustalenia trybu, może zbyt krótko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 LG5000 to już dinozaur. Tam były chyba 2 czy 3 rodzaje MAIN i kilka Suffixów. Może być tak, że nowszy obsługiwał *p a starszy nie obsługuje *p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dzięki koledzy, sprawdzę jutro u kolegi. Przestawię na 720p. I spróbuję u siebie. Wezmę od niego również przewód HDMI. Wtedy się okaże co nie tak. Edit. Przeprowadziłem jeszcze test na sam koniec. Ze swojego domowego archiwum wyciągnałem przewód SCART. Odpaliłem nboxa. Działa. Następnie wszedłem w opcje. Jako ekran zaznaczyłem HDMI, 720p 50Hz i niestety po HDMI dalej ciemność. Następnie 568p, dalej ciemność. Coś mi się wydaje, że może być to wina przewodu. Lub złącza HDMI po stronie tunera, bo w TV sprawdziłem wszystkie 3. Efekt ten sam. Edit 2. Po wielu próbach, zmianie kabla HDMI, wgrywaniu Graterlii v1, nic nie pomagało. Wydawało mi się, że po prostu mój TV nie chce działać z nboksem. I w końcu na jednym z for wyczytałem, żeby spróbować przywrócić ustawienia fabryczne w telewizorze. I co? Działa! Nie wiem co to zmieniło w TV, ale teraz bez problemu działają wszystkie rozdzielczości od 568p do 1080p. Serdeczne dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Wyzerowanie ustawień fabrycznych przywraca EDID dla HDMI. Jak był tam śmietnik to faktycznie mogło pomóc. Możesz jeszcze wgrać nowsz soft o ile jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Wyzerowanie ustawień fabrycznych przywraca EDID dla HDMI. Jak był tam śmietnik to faktycznie mogło pomóc. Możesz jeszcze wgrać nowsz soft o ile jest. To też wziąłem pod uwagę i zaktualizowałem oprogramowanie TV, wtedy nic nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Po aktualizacji zawsze trzeba zrobić IN-STOP. Jak nie masz serwisowego piloa to przynajmiej reset do ustawień fabrycznych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Tego nie wiedziałem ::) W każdym razie HDMI działa. Dzięki kolego tux. Temat do zamknięcia. Pozostaje jeszcze błąd dvb-t, ale to w innym aktualnym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi