bolek13 Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Witam! Proszę o podpowiedż jak ustawić poprawnie wyświetlacz w pliku system.conf w nboxie BSKA z VFD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Zacytuję to co napisane jest w pliku system.conf: # Konfiguracja wyświetlacza w nBoxie # Jeżeli ustawisz led --> on lub vfd --> on wymusisz działanie. # wyświetlacza LED lub VFD w tunerach ADB5800xx. # W przypadku innych tunerów nie ma znaczenia # ustawienie tej opcji led=off vfd=off Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolek13 Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 Po zmianie wyświetlacza VFD na on tuner nie uruchamia się. Poprawiono pisownie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 A jakim programem zmieniłeś na on? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolek13 Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 W programie WinSCP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 W programie WinSCP którego wewnętrzny edytor (lub wywoływany notatnik) psuje zakończenia końca linii. trzeba albo kopiować, edytować notepad++ lub editpad lite, wgrywać ponownie, albo w winscp wskazać w odpowiednich opcjach inny edytor (któryś z w/w) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cronos20 Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Założyłem wyświetlacz VFD do Nboxa, wgrałem dzisiaj ściągnięty obraz Graterlia OS 2.0.0. Wyświetlacz działa - wyświetla nazwę stacji, mogę przełączać kanały z panelu wyświetlacza, ale nie działa pilot :-( Założyłem Wyświetlacz LED w Graterlia manager przełączyłem VFD na ON, zmieniłem wyświetlacz na VFD i pilot nadal nie działa :-( Czy coś muszę jeszcze zmienić ? p.s. nie mogę znaleźć "system.conf" w /etc/sysconfig/system.conf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Pliku już nie ma :) Jest sysctl.conf w /etc Czytać WWW projektu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cronos20 Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Tak, już znalazłem to info :-) ale tam już nic nie ma o VFD:-( Gdzie szukać przyczyny - nie działania pilota na tym wyświetlaczu ? Pilot zwykły od BSKA z przyciskami do przewijania << > >> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Uszkodzony wyświetlacz (sekcja pilota) lub pilot nie pasuje w 100% do tego nowego wyświetlacza. Takie przypadki też były. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cronos20 Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Aha, czyli trzeba sobie podarować i wrócić do LED. Dzięki za pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts