bolek13 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Witam! Proszę o podpowiedż jak ustawić poprawnie wyświetlacz w pliku system.conf w nboxie BSKA z VFD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Zacytuję to co napisane jest w pliku system.conf: # Konfiguracja wyświetlacza w nBoxie # Jeżeli ustawisz led --> on lub vfd --> on wymusisz działanie. # wyświetlacza LED lub VFD w tunerach ADB5800xx. # W przypadku innych tunerów nie ma znaczenia # ustawienie tej opcji led=off vfd=off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek13 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Po zmianie wyświetlacza VFD na on tuner nie uruchamia się. Poprawiono pisownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 A jakim programem zmieniłeś na on? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek13 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 W programie WinSCP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 W programie WinSCP którego wewnętrzny edytor (lub wywoływany notatnik) psuje zakończenia końca linii. trzeba albo kopiować, edytować notepad++ lub editpad lite, wgrywać ponownie, albo w winscp wskazać w odpowiednich opcjach inny edytor (któryś z w/w) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Założyłem wyświetlacz VFD do Nboxa, wgrałem dzisiaj ściągnięty obraz Graterlia OS 2.0.0. Wyświetlacz działa - wyświetla nazwę stacji, mogę przełączać kanały z panelu wyświetlacza, ale nie działa pilot :-( Założyłem Wyświetlacz LED w Graterlia manager przełączyłem VFD na ON, zmieniłem wyświetlacz na VFD i pilot nadal nie działa :-( Czy coś muszę jeszcze zmienić ? p.s. nie mogę znaleźć "system.conf" w /etc/sysconfig/system.conf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Pliku już nie ma :) Jest sysctl.conf w /etc Czytać WWW projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Tak, już znalazłem to info :-) ale tam już nic nie ma o VFD:-( Gdzie szukać przyczyny - nie działania pilota na tym wyświetlaczu ? Pilot zwykły od BSKA z przyciskami do przewijania << > >> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Uszkodzony wyświetlacz (sekcja pilota) lub pilot nie pasuje w 100% do tego nowego wyświetlacza. Takie przypadki też były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Aha, czyli trzeba sobie podarować i wrócić do LED. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi