tux Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Pliki Env podobne do tych z nBoxa. Skrócony opis: http://openpli.xunil.pl/index.php/FAQ_-_Strona_1#mozTocId991537 u-boot_dsi87.tar.gz u-boot_ESI.tar.xz u-boot_UHD.tar.xz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sega24 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 witam czy jest tam też opis zastąpienia innego uboota waszym ? btw link do opisu nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sted966 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Witam! Jak wgrac uboot do esi88 przez ttl? Wykasowalem poprzedni i na dekoderze swieca tylko diody, po nacisnieciu On/Off pojawia sie zegar 00:00 i nic nie moge wgrac przez usb, prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Nie zajmujemy sie naprawą dekoderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Link nie działa , czy ktoś może wyjaśnić o co chodzi rożnymi wersjami u-boota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Link nie działa , czy ktoś może wyjaśnić o co chodzi rożnymi wersjami u-boota ? Jaśniej proszę co nie działa i który link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 nie dziala link z pierwszego postu: Pliki Env podobne do tych z nBoxa. Skrócony opis (do zastosowania tutaj - ale z głową) w tym temacie: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,3033.0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 U mnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Mam błąd: Wątek lub dział, którego szukasz nie istnieje albo nie masz do niego dostępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Trzeba było odrazu tak napisać. Poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Działa, dziękii !! No dobra ale czym się różnią te uBooty od siebie i którego należy używać domyślnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Działa, dziękii !! No dobra ale czym się różnią te uBooty od siebie i którego należy używać domyślnie ?? Którego należy używać? To zależy z jakim najlepiej działa Twój tuner. Generalnie trzeba testować na każdym egzemplarzu osobno. Czym się różnią? Taktowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Którego należy używać? To zależy z jakim najlepiej działa Twój tuner. Generalnie trzeba testować na każdym egzemplarzu osobno. Czym się różnią? Taktowaniem. No właśnie, a czego to jest taktowanie ? Bo chyba nie proca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Działa, dziękii !! No dobra ale czym się różnią te uBooty od siebie i którego należy używać domyślnie ?? Którego należy używać? To zależy z jakim najlepiej działa Twój tuner. Generalnie trzeba testować na każdym egzemplarzu osobno. Czym się różnią? Taktowaniem. No właśnie, a czego to jest taktowanie ? Bo chyba nie proca ? Pamięci. I niestety tu nie działa zasada bezpiecznego wspólnego najniższego mianownika, która działa w wypadku komputerów typu PC. uboot w wypadku ESI/UHD musi być trafiony w punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Ja osobiście między 770 780 790 nie zauważyłem żadnej różnicy, być może za krótko testowałem. Dopiero na 800mhz zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Obecnie mój tuner chodzi na 790mhz od 2 lat. Tak czy siak żaden z tych uboot'ów nie poradził sobie z krzakami na ekranie na głowicy A (w momencie infobar'a itp.), znana przypadłość UHD. Rozumiem, że wciąż nic się nie zmieniło w tym temacie i nikt nie podzielił się magicznym rozwiązaniem do ogólnego zastosowania? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Ja osobiście między 770 780 790 nie zauważyłem żadnej różnicy, być może za krótko testowałem. Dopiero na 800mhz zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Obecnie mój tuner chodzi na 790mhz od 2 lat. Tak czy siak żaden z tych uboot'ów nie poradził sobie z krzakami na ekranie na głowicy A (w momencie infobar'a itp.), znana przypadłość UHD. Rozumiem, że wciąż nic się nie zmieniło w tym temacie i nikt nie podzielił się magicznym rozwiązaniem do ogólnego zastosowania? ;) Zgadłeś. Magicznego rozwiązania jak do tej pory nie wynaleziono. Co do tego, że u Ciebie tak samo chodziły 770,780,790 to tylko pogratulować. Mnie są znane przypadki (w tym jeden osobiście), że dany odbiornik po dłuższej pracy na złym uboot stawał się stopniowo coraz bardziej niestabilny. Wgranie w niego drogą eliminacji i długich testów właściwego uboot rozwiązało problemy. Oczywiście z wyłączeniem znanego i lubianego pixelowania na głowicy A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Tak jak wspomniałem, prawdopodobnie zbyt krótko testowałem te uboty na swoim egzemplarzu. Pewien jestem tylko niekompatybilności 800mhz bo już po kilku godzinach tuner potrafił wariować. Przez pierwsze 2 miesiące użytkowania tego tunera liczyłem jeszcze na jakąś poprawkę do głowicy A. Teraz po ponad 2 latach już się z tym pogodziłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enkel Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 ten dsi87 to jest też Wasz, czy freeboxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fruit Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 W dniu 4.02.2017 o 06:29, TomTelos napisał: Trzeba było odrazu tak napisać. Poprawione. Nadal (znowu?) nie działa :-/. Błąd ten sam: "Wątek lub dział, którego szukasz nie istnieje albo nie masz do niego dostępu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi