Jump to content

Domyślne listy kanałów/ulubionych vs. Graterlia OS 2.0

Guest darksidedvb

Czy Graterlia OS 2.0.0 powinna zawierać domyślne listy kanałów/ulubionych?  

14 members have voted

1. 1. Czy Graterlia OS 2.0.0 powinna zawierać domyślne listy kanałów/ulubionych?

Recommended Posts

Guest darksidedvb

Chciałbym poruszyć pewną kwestię dotyczącą  Graterlia OS 2.0

Graterlia 2 nie będzie z założenia ŁATWA. Będzie systemem dla osób otwartych' date=' które mają już jakąś wiedzę o systemach linuxowych lub potrafią ją szybko nabyć. [/quote']

Super i dlatego uważam że domyślnie - w sofcie OS nie powinno być żadnej listy kanałów, ulubionych itp.

Paczka taka powinna być wydzielona (co wpłynie też na mniejszy rozmiar buildu)

-> jak ktoś będzie chciał to zainstaluje dodatkową paczkę z listami a jak nie to sobie wyszuka i ułoży kanały z satelity po swojemu...

2.0 to ma być "pure system" a ta opcja sprawia że nie jest - po instalacji z 20 min zajmuje ręczne usunięcie wszystkich list, kanałów, ulubionych ...

Czekam na wasze opinie i zachęcam do głosowania w sondzie ?!

Guest darksidedvb

ręcznie miałem na myśli z pilota  ;D ;D ;D ;D

niemniej myślę, że kwestia warta rozważenia, bez urazy ale ja np. nigdy nie korzystam z tych domyślnych...

ręcznie miałem na myśli z pilota  ;D ;D ;D ;D

niemniej myślę, że kwestia warta rozważenia

no to policzmy:

1 sek - wduszenie przycisku na pilocie otwierające listę bukiety

1 sek - wduszenie przycisku na pilocie OPT

1 sek - wduszenie przycisku na pilocie OK ,przy opcji usuń

mamy wiec 3 sekundy w czasie których usuwamy 1 bukiet, wiec licząc,że ich jest nawet 50 szt x 3 sek - nie da za cholerę 20 min.

Kilka spraw.

Listy faktycznie docelowo będą w opkg. Kiedy → wtedy, kiedy będą. Są ważniejsze sprawy, niż napisanie systemu paczkowania list kanałów. Szybciej do repozytorium trafi plugin do list r-r (ten już jest w trakcie prac).

Sprawa druga - jak znajdę chwilę czasu to wyrżnę w pień obsługę list kanałów z pilota. Mamy XXI wiek, komputer w domu i edycja listy kanałów z pilota to już kompletny idiotyzm. Jeden z drugim przyzwyczaił się do Fergusona i promuje to nad wszystko.

Docelowo - System Operacyjny - brak kreatorów itd.

Co do samego usuwania listy kanałów - Wgrałeś Graterlia OS? Wierzymy, że masz na tyle wiedzy co usunąć lub jak zapytać, by tą wiedzę nabyć. Mając już tą wiedze usunięcie kilku/kilkunasty plików po FTP to kilka sekund.

Wcześniej była dyskusja na temat SCARTa. Za chwile będzie dyskusja na temat tego, że kanały SD powinny wrócić a chwilę potem że TV analogowa jest OK.

Zajmujecie się drodzy użytkownicy (autor posta i inni podobnie myślący) sprawami, które są niczym przy tym, co trzeba jeszcze wykonać z systemem operacyjnym. Nas jest 4. Kiedy mamy spać, jeść, pić i poświęcić się rodzinie?

Jest pomysł z listą kanałów - zobaczcie jak to robi @mickey, @matzg czy @ipro. Zamiast pisać posta czy itd. pokazują swoją pracę i kontynuują ją razem z innymi. To mocno przyśpiesza i co chwilę coś rozszerza albo naprawia.

Edit: Poprawione rzucające się w oczy błędy.

Guest darksidedvb
Listy faktycznie dolelowo będa w opkg.

I to jest konkretna odpowiedź, reszta komentarzy i wyliczania kto, jak i co robi w ile sekund naprawdę zbędna.

Dzięki