Guest darksidedvb Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Chciałbym poruszyć pewną kwestię dotyczącą Graterlia OS 2.0 Graterlia 2 nie będzie z założenia ŁATWA. Będzie systemem dla osób otwartych' date=' które mają już jakąś wiedzę o systemach linuxowych lub potrafią ją szybko nabyć. [/quote'] Super i dlatego uważam że domyślnie - w sofcie OS nie powinno być żadnej listy kanałów, ulubionych itp. Paczka taka powinna być wydzielona (co wpłynie też na mniejszy rozmiar buildu) -> jak ktoś będzie chciał to zainstaluje dodatkową paczkę z listami a jak nie to sobie wyszuka i ułoży kanały z satelity po swojemu... 2.0 to ma być "pure system" a ta opcja sprawia że nie jest - po instalacji z 20 min zajmuje ręczne usunięcie wszystkich list, kanałów, ulubionych ... Czekam na wasze opinie i zachęcam do głosowania w sondzie ?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Ale mnie rozbawiłeś - hihihihihihi 20 min :D usuniecie listy z image ,ręcznie po ftp to 2-5 sek ( będąc już w : etc/enigma2,w zależności jak wie się co usuwać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darksidedvb Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 ręcznie miałem na myśli z pilota ;D ;D ;D ;D niemniej myślę, że kwestia warta rozważenia, bez urazy ale ja np. nigdy nie korzystam z tych domyślnych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 ręcznie miałem na myśli z pilota ;D ;D ;D ;D niemniej myślę, że kwestia warta rozważenia no to policzmy: 1 sek - wduszenie przycisku na pilocie otwierające listę bukiety 1 sek - wduszenie przycisku na pilocie OPT 1 sek - wduszenie przycisku na pilocie OK ,przy opcji usuń mamy wiec 3 sekundy w czasie których usuwamy 1 bukiet, wiec licząc,że ich jest nawet 50 szt x 3 sek - nie da za cholerę 20 min. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Kilka spraw. Listy faktycznie docelowo będą w opkg. Kiedy → wtedy, kiedy będą. Są ważniejsze sprawy, niż napisanie systemu paczkowania list kanałów. Szybciej do repozytorium trafi plugin do list r-r (ten już jest w trakcie prac). Sprawa druga - jak znajdę chwilę czasu to wyrżnę w pień obsługę list kanałów z pilota. Mamy XXI wiek, komputer w domu i edycja listy kanałów z pilota to już kompletny idiotyzm. Jeden z drugim przyzwyczaił się do Fergusona i promuje to nad wszystko. Docelowo - System Operacyjny - brak kreatorów itd. Co do samego usuwania listy kanałów - Wgrałeś Graterlia OS? Wierzymy, że masz na tyle wiedzy co usunąć lub jak zapytać, by tą wiedzę nabyć. Mając już tą wiedze usunięcie kilku/kilkunasty plików po FTP to kilka sekund. Wcześniej była dyskusja na temat SCARTa. Za chwile będzie dyskusja na temat tego, że kanały SD powinny wrócić a chwilę potem że TV analogowa jest OK. Zajmujecie się drodzy użytkownicy (autor posta i inni podobnie myślący) sprawami, które są niczym przy tym, co trzeba jeszcze wykonać z systemem operacyjnym. Nas jest 4. Kiedy mamy spać, jeść, pić i poświęcić się rodzinie? Jest pomysł z listą kanałów - zobaczcie jak to robi @mickey, @matzg czy @ipro. Zamiast pisać posta czy itd. pokazują swoją pracę i kontynuują ją razem z innymi. To mocno przyśpiesza i co chwilę coś rozszerza albo naprawia. Edit: Poprawione rzucające się w oczy błędy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darksidedvb Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Listy faktycznie dolelowo będa w opkg. I to jest konkretna odpowiedź, reszta komentarzy i wyliczania kto, jak i co robi w ile sekund naprawdę zbędna. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts