mickey Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Zainstalowane. Działa. Da się oglądać nagrania, kiedy nowe się nagrywają (DZIĘKI!). Na obserwację efektu znikającej głowicy za wcześnie. Problemy... Plik do sprawdzania dysków ma błędy wynikające z kopiowania sekcji - widać po komunikatach na wyświetlaczu, jeżeli ma się zasób data. To pewnie dotyczy ogólnie RC1? Poprawiłem u siebie, to dołączam. Może się nada. Wyświetlacz... Byłaby szansa na FronPanel plugin w wersji jaka była w G1? Ten w G2 jest zbyt wypasiony i przez to nie działa jak trzeba. Nie ma kolorowych diód (tych co są w 5800SX) i przede wszystkim nic nie miga kiedy nagrywa :( A może mamy źródła i można by udostępnić? sysfscheck.sh.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Mamy źródła każdego frontu. Jutro załączę to może ktoś coś zrobi i będziemy mieć ładne frontpanele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Czy takie aktualizacje pójdą z automatu jak w G1 czy przez opkg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 @mickey → http://forum.xunil.pl/index.php?topic=846.msg9862#msg9862 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dzięki. Ten podpisany 2850ST działa bardzo dobrze z ESI-88 ... i jest to ten sam, który był w G1. Gdybym zajrzał, to bym głowy nie zawracał, bo w G1 są źródła :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablocool Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 halo halo halo co moje piękne oczy widzą? nowy soft na esi? trzeba wytestować bo mickey niestety problem z głowica na 8.3 nie ustąpił. Dziś znów sie zdarzył. EDIT 1: Z tego co zauważyłem nie montuje mi dysku inicjalizowanego w openpli od freeboxa na EXT3. Oczywiście dodałem etykietę records. Sprawdziłem etykieta nadała się poprawnie, ale to nic nie dało. Musiałem wrzucić mount.sh od freeboxa i dodać go do rcS.start Co może być problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Z dyskiem nie miałem problemów. Natomiast mam inny. Od dwóch dni testuję różne rzeczy. GSów całe mnóstwo a pliku ani jednego. Opcja w konfiguracji ustawiona. Dysk normalnie działa - nagrywa co trzeba. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Zobacz co masz w: /media/hdd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Wszystkie moje zguby :) Zrobiłem linka do /hdd ... jak to bywało we wcześniejszych wersjach oprogramowania. Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Sorry za post pod postem, ale dołączyłem do pierwszego posta poprawiony sysfscheck.sh i nikt się nawet nie zainteresował :P W obrazie jest tak: # test datafs if findfs LABEL=data; then /sbin/fsck -p LABEL=data testrecfs=`/sbin/fsck -p LABEL=data | /bin/grep clean | /usr/bin/awk '{print $3}' | /usr/bin/cut -d '.' -f1` if [ $testrecfs != clean ]; then testrecfs=`/sbin/fsck -p LABEL=data | /bin/grep clean | /usr/bin/awk '{print $2}' | /usr/bin/cut -d ',' -f1` fi if [ $vfd == on ]; then echo "Data FS test" > /dev/vfd else echo "FS30" > /dev/vfd fi /sbin/fsck -p LABEL=data testrecfs=`/sbin/fsck -p LABEL=data | /bin/grep clean | /usr/bin/awk '{print $2}' | /usr/bin/cut -d ',' -f1` echo $testdatafs if [ $testdatafs == clean ]; then if [ $vfd == on ]; then echo "Data FS OK" > /dev/vfd else echo "FS31" > /dev/vfd fi sleep 1 fi else echo "Nie ma partucji data" fi A wg mojej skromnej wiedzy powinno być: # test datafs if [ $vfd == on ]; then echo "Data FS test" > /dev/vfd else echo "FS30" > /dev/vfd fi if findfs LABEL=data; then /sbin/fsck -p LABEL=data testdatafs=`/sbin/fsck -p LABEL=data | /bin/grep clean | /usr/bin/awk '{print $3}' | /usr/bin/cut -d '.' -f1` if [ $testdatafs != clean ]; then testdatafs=`/sbin/fsck -p LABEL=data | /bin/grep clean | /usr/bin/awk '{print $2}' | /usr/bin/cut -d ',' -f1` fi if [ $testdatafs == clean ]; then if [ $vfd == on ]; then echo "Data FS OK" > /dev/vfd else echo "FS31" > /dev/vfd fi sleep 1 else if [ $vfd == on ]; then echo "Data FS notOK" > /dev/vfd else echo "FS32" > /dev/vfd fi sleep 1 fi else echo "Nie ma partycji data" fi Może tak też nie jest idealnie, ale na pewno w systemie nie jest poprawnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Już dodane do update. Przy najbliższym poleci z paczką skryptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi