tux Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Sherlock → Szczegółowe dane na temat oglądanego kanału plugin_sherlock.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Plugin działa częściowo i może ktoś ma nowszą wersję, ale jeżeli już mamy człowieka, który ogarnia pythona, to może miałby chwilę, żeby zajrzeć do źrodeł? Z tego co udało mi się zrozumieć, to plugin ten wyświetla bitrate kanału korzystając z zewnętrznego programu o nazwie "PLi_bitrate". W paczce jest plik o rozmiarze 0 i swego czasu próbowałem znaleźć taki pod SH4, tyle że bezskutecznie (nic działającego...). Ale ostatnio pojawił się plugin xBitrate Viewer, którego częścią jest plik wykonywalny /usr/bin/bitrate. Wydaje się, że powinno się go dać podpiąć pod ten plugin? Plugin działa tak, że obraz kanału pakuje w mniejsze okno i dookoła podaje różne informacje ... jak widzę taki pomniejszony obraz, to przypomina mi się PIG i problemy z ubootem. Mógłby ktoś mnie uspokoić i napisać, że mogę spokojnie używać? ;) Na nboksie nie da się odczytać temperatury procesora (chyba, że czegoś nie wiem), ale korzystając ze smarta można odczytać temperaturę dysku: smartctl -A /dev/sda1 | grep Temperature_Celsius | awk '{ print $10}' /usr/sbin/smartctl -A /dev/sda1 | /bin/grep Temperature_Celsius | /usr/bin/awk '{ print $10}' Drugie polecenie to to samo, ale ze ścieżkami... Komenda zwraca jedną liczbę, może dałoby się ją wrzucić w polu temperatury? Dysk w nboksach to najczęściej sda1, ale te kilka znaków w kodzie może sobie każdy zmienić. Można nawet zrobić, że wersja dostępna na forum na linię odczytującą temperaturę zakomentowaną i świadomi swoich działań usuną sobie komentarz i poprawią nazwę urządzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Sherlocka uczuwam chyba od zawsze ,nbox potrafi zrobić jedynie GS, ale dzieje się to tylko po długim ( około 1-2 min) jego ciągłego używania ,ale nigdy nie było mi potrzebne takie długie, po prostu sprawdzam sobie na nim ,kodowania, itp kanału ,emm itp serwera i było by jeszcze super właśnie bitrate jak by działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Załączona wersja wyświetla u mnie bitrate. Ale jakiekolwiek działania związane z przestawieniem czegoś na ekranie czy też z wyświetleniem temperatury dysku jak na razie mnie przerastają :( plugin_sherlock.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 @r-r: Odpisuj pod moimi postami, bo nawet nie wiem, że coś nowego napisałeś :) Ściągnąłem i porównałem z zawartością mojego boksa: Mam to samo, więc paczka jest ok. Jeżeli wrzucałeś przez ftp to plik PLi_bitrate ma być wykonywalny (atrybuty 755). Starą wersję trzeba usunąć przed wgraniem tego, bo inaczej się nie kompilują pliki pythona. Jeżeli żadne z powyższych to nie wiem. Komuś poza mną działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 zawsze tak robie ze stary kasuje ,dodaje nowy i pliki wykonalne (binarki) na 755 PS:Działa ale to tak jest ,jak sie ładuje plugin w jeden box, a sprawdza jego działanie na drugim :P ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 @mickey → u mnie działa bez ALE. nawet z tymlinkiem PLi_bitrate :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Informuje że wtyczka jak coś to nadal działa. Aktualizacja w OPKG. -naprawiono wyświetlanie bitrate -użytkownicy nboxa mogą ją używać, PIG nie będzie się wyświetlał w wtyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Kiedyś tam używałem i jak ktoś jest biegły, to mam propozycję zmiany: Zamiast tego PIGa może dałoby się po prostu wszystkie informacje nałożyć na ekran na czarnym albo półprzezroczystym tle? Coś jak kolejny element skórki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 instalowałem sobie z ciekawości wtyczki i zauważyłem, że przy wejściu w menu -> wtyczki mam coś takiego: niektóre wtyczki są niedostępne: Extensions/Sherlock ([Errno 5] Input/output error) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałTJE Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 ... identyczny objaw u mnie... z tym, że w nand bez problemu obsługuję wtyczkę, natomiast w hdd komunikat jak wyżej... oczywiście wtyczka instalowana tak w nand jak i w hdd poprzez opkg instalacja przebiegły poprawnie w jednym i drugim przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi