Jump to content

Przewijanie nagranych pozycji

Guest darekrocznik71

Recommended Posts

Guest darekrocznik71

Panowie jak u was przebiega przewijanie pozycji, u mnie do przodu idzie tylko płynnie( widać na podglądzie przyspieszony obraz) do prędkości 8 razy, do tyłu jak chcę przewinąć od razu zwiecha tunera, czy jest na to rada, moje image to  Graterlia 1.0.3

1) Ustawić tak, aby szybkości przewijania zaczynały się od 8x. [można z pilota, ale łatwiej przez OpenWebif]

2) Podmienić player2.ko na fix by j00zek ... generuje nowe problemy.

3) Nie używać klawiszy przewijania, pozostać przy skakaniu klawiszami 1/3, 4/6 i 7/9.

Guest darekrocznik71

Jak wrzucę G2 a mam zrobiony backup G1 poprzez tuner, czy w razie jak G2 nie będzie chodzić jak chcę, będę mógl przywrócic z poziomu tunera G1 z backupu?

Wystarczy przeszukać forum. W gv1 źle działa przewijanie w tył x2 i x4. Ograniczyc więc w ustawieniach od x8

Ponadto szarpanie obrazu to efekt rozdzielczości 1080i , na 1080p jest płynnie.

Wszystko było już napisane.

@darekrocznik71

Ostrzeżenie wzrokowe na razie.

Guest darekrocznik71

Telewizor na pewno obsługuje, cos z tunerem, bo jak wybiorę 1080p z menu i zatwierdzę zielonym, obraz ginie ale w N-boxie samo powraca na 1080i

Po zatwierdzeniu zielonym powinien być monit na Tv "czy tryb jest prawidłowy" tak lub nie skoro nie potwierdzisz bo nic nie widzisz dlatego powraca do wcześniejszych ustawień.

Możesz ewentualnie na sztywno mu zapisać ustawienia w settings...jak TV obsługuje to będziesz miał obraz...

Guest darekrocznik71

Właśnie tego ekranu nie mam, jak wrzuciłem 720p,to był ekran zapytujący, przy 1080 p nie ma tego. TV to plazma Panasonic 3 D, to na pewno obsługuje 1080p, jak sztywno to zapisać?