Gość strokerss Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Czy jest mozliwosc wykorzystywania dwoch tunerow? Na razie jak widze dziala tylko jeden podczas nagrywania musimy ogladac ten sam kanal lub inny z tego samego transpondera. W ustawieniach mam ustawione oba turnery no ale tak jakby nie dzialaly. Pozdrawiam Strokerss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Użyj jak najnowszego oscama lub zrób wpisy w plikach konfiguracyjnych mgcamda jakbyś miał dwa niezależne loginy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość strokerss Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 hmm uzywam mgcamda ... i mam wpisy dwoch serwerow (dwa IP) w katalogu keys w pliku newcamd.list ... jak zrobic 2 wpisy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 No, w tym newcamd.list masz mieć dwa wpisy CWS= dla dwóch róznych loginów. Tak jak byś miał dwa niezależne tunery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość strokerss Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 czyli nie wystarcza dwa rozne serwery tj 2 rozne IP na ten sam login? Musza byc dwa rozne loginy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 nie ma znaczenia. Musisz traktować nboxa jak dwa niezależne tunery po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość strokerss Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 no to nie działa taki uklad w tunerach mam w pojedyncze tunery ustawione (identyczna konfiguracja obu tunerow) i jak nagrywam cos nie moge ogladac innego kanalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LESZEK75 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Skoro jest temat o tunerch to mam pytanie , czy jest możliwość kożystania z obu tunerów i podłonczenia 2 DiSEqC ustawione na inne satelity . Nie zależy mi na nagrywaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 teoretycznie ma działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość strokerss Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 no teoretycznie ... wyglada na to ze on tego klucza drugiego nie lapie - bo gdy wylacze drugi tuner ... to przy nagrywaniyu nie moge tv ogladac moge jedynie sluchac radia ... jak wlacze drugi to wszystkie inne kanaly maja epg ale ekran jest czarny czyli tak jakby kluczy nie pobieral ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Testowalem cos takiego i mgcamd faktycznie kuleje, czasem zatrybił ale raczej żadko. Oscam daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Z tego co wiem to obsługa dwóch głowic poprawnie działa tylko na OSCam. Ale może się mylę. Przy okazji.. Ma ktoś źródła MgCamd i NewCS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 podobno w teorii dwa wpisy w newcamd.list maja temat dwóch głowic załatwiać . W praktyce raczej u mnie wyszlo problematycznie. Dosłownie raz czy dwa zatrybił a potem nie chciał. Kurka... gdzieś widziałem źródła... dam znać jak coś namierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Chodzi o biblioteki. Co co jest nie jest kompilowane statycznie. Efekt taki, że po którejś aktualizacji systemu po protu padnie. Mi to nie potrzebne, ale są jeszcze zatwardziali, co używają tych staroci. U mnie OSCam skałą jest. Kwestia ustawień, czasem nawet kilka dni aby dobrać parametry. Najwięcej zamieszania jest właśnie wokół konfiguracji. Wystarczy, że źle skonfigurujemy dawcę (np. tuner w pokoju obok) i za nic na świecie u biorcy (inny pokój) nie będzie działać stabilnie. DO tego dochodzi to, iż OSCam pod względem konfiguracji jest KOBYŁĄ. To też przerasta wielu. Trzeba by wreszcie zrobić jakiś konfigurator tego albo chociaż ktoś mógłby zrobić poradnik dla ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość strokerss Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Skonfigurowałem OSCAMa wygląda na to że oba tunery działają nagrywam i jednoczesnie ogladam inne kanały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Panowie, czyli co.... jednak nie da się używać dwóch głowic przez MgCamd? Musi być Oscam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 a czemu sie uparles na mgcamd? oscam dziala rownie dobrze w cccam jak inewcamd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość strokerss Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 dzial dobrze troche wolniej ale to juz trzeba sporo klikac zeby bylo to uciazliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość humeniukp Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Witam Wiem że odkopuje dość stary temat. :P Chciałbym się dowiedzieć czy coś sie zmieniło, ponieważ też mam ten problem. Jak nagrywam to czarny obraz, jak włączę nagrywanie i coś oglądam to nagra czarny ekran. A miało być tak pięknie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 @humeniukp Jakie system (image) na dekoderze (nie powinienem o to pytać powinno być to wiadome z twego posta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi