quell Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Witam, mam konieczność kopiowania plików z iPhona do nboxa. Apka to 'FTP Client Lite'. Na przykład przy Zgemma z softem OpenPLi po połączeniu ftp od razu mam wszystkie foldery, a na Graterlia OS nie mogę się donich dostać. Na PC i Total Comm jest ok bo jest tam ta szara strzałeczka do góry. Da się to zrobić? Dziękuję za podpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Musisz samemu i świadomie wskazać, że root dla konta FTP do "/". W GOS nikt nie ustawia "/" jako główny katalog FTP bo jest to po prostu niebezpieczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quell Posted November 2, 2020 Author Share Posted November 2, 2020 Dzięki za odpowiedź. Wszystko jasne, tylko że moje pytanie dotyczy konkretnej aplikacji. W TC na PC klikam sobie szarą strzałke i mam wszystkie foldery, myślałem, że ktoś ma jakiś pomysł ale ok, trzeba urzyć kompa. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Niektóre programy dają rade wyjść poza katalog użytkownika, ale tylko na zasadach ogólnych. Niestety nie wszystkie. Jak widać, ten tego nie wspiera. Dlatego musisz to ustawić odgórnie w pliku konfiguracyjnym vsftpd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quell Posted November 2, 2020 Author Share Posted November 2, 2020 Jasne, raz jeszcze dzięki za podpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts