jojo Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Właściciele stary kart cyfra+ (cameleon) zapewne zauważyli brak kanałów H2, TVN Fabuła, Polsat Play, TNT. Ma to związek z przechodzeniem operatora na system Nagravision (caid:1813). Oczywiście kartę przy pomocy odpowiednich danych i zmodowanego oscama, można odpalić w nowym systemie, jednak na nboxie jest problem, bo wbudowany czytnik nie chce tej karty obsługiwać. Temat jest dobrze znany do dekoderów typu Octagon SF8008 czy Zgemma H9S, producenci wydali aktualizacje sterowników i wbudowany czytnik, zaczął poprawnie obsługiwać camele w 1813. Niestety w nboxach na dzień dzisiejszy jedna opcja to obejście problemu i użycie czytnika zewnętrznego typu Phoenix. Czy pomimo przejścia wydań SH4 w LTS, była by szansa na poprawienie tego sterownika w nboxie? tak aby dekoder mógł obsługiwać te karty bez potrzeby dokładania dodatkowych czytników. Z tego co wiem problem powoduje zmiana baud rate (podczas inicjalizacji karty) z 9600 na 115200. Ze swojej strony mogę zaproponować i udostępnić (zdalnie) dekoder nbox + karte cameleon do testowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Dzięki za ten wpis. Nakierował mnie na rozwiązanie. Waham się jeszcze czy dokupić czytnik czy przesiąść się na Zgemma H9.2S - to chyba najtańszy sprzęt o funkcjonalności nBox'a. Ktoś ma jakieś sukcesy z użyciem czytnika zewnętrznego typu Phoenix? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Pytanie, jakie mi się nasuwa to czy nBox ma odpowiednio dużo mocy do obsługi 1813. Co do wyboru odbiornika to już wielokrotnie pisalem, jakie mam zdanie i co polcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojo Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Na zewnętrznym czytniku typu Phoenix (FTDI) działa bez problemu, więc myślę że nie powinno być problemów z wbudowanym czytnikiem, tylko trzeba by spróbować zmodyfikować ten driver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 W takim razie możemy dodać taki sterownik, jak to go poprawi. SH4 jest w wersji już zamkniętej. Także działa na zasadzie "jest, jakie jest i inne już nie będzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmodrzynski Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Czy mogę poprosić o jakąś wskazówkę jak sobie z tym poradzić dla odbiornika VU+ SoloSE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opisz dokładnie o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojo Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Czy jest możliwość udostępnienia kodów źródłowych sterownika smartcard.ko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi