Gość tomsel Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Witam. zwracam się z prośbą o pomoc. Co należy zakupić (najlepiej i najtaniej) by przesłać bezprzewodowo dźwięk z komputera lub smartfona (ewentualnie obraz) do wzmacniacza audio lub telewizora). widziałem na alledrogo nanoandroidy ale są dość drogie, i posiadam stary wzmacniacz audio (yamaha) który ma tylko wejście analogowe. Proszę o pomoc w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Jak Audio, i jak koniecznie bezprzewodowo to o jakości można zapomnieć za rozsądną cenę. Jak wystarczy nam jakość na poziomie MP3 to poszukaj jakiegoś odbiornika Bluetooth-Audio. Przez telefon widoczny będzie jak zestaw słuchawkowy. Podobnie można zrobić z komputerem - podpiąć mu nadajnik BT-Audio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Widzialem transmitery bezprzewodowe hdmi full hd. Profeska ale cena .... od 1000 zaczyna się rozmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomsel Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 a amplitunery (wiadomo drogie) z wifi np onkyo 509 lub 609? czyli jakość po tym będzie zła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Wszystko zależy od tego jak realizowana jest transmisja. WiFi daje pasmo na tyle duże, że da się przesłać dobrej jakości Audio. Jednak strumieniowanie PCM nie jest łatwe. Dlatego zdecydowana większość producentów używa kompresji MP3/ACC/ACC+/Ogg. Te stratne formaty przygotowano już do strumieniowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Te transmiotery hdmi co widzialem to na 2,4 GHz łaziły ale HDMI wprost tranzmitowały i odbierały . Zero jakiegoś przetwarzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ja pisałem o samym Audo. Przy HDMI transmitują to, co na wyjściu HDMI. Podejrzewam jednak, że nie jest to WiFi. Na paśmie WiFi nie poleci bez kolizji zdekompresowany strumień powyżej 150Mbp/s (Video). Audio to pikuś :) Video po HDMI leci niekompresowane. Audio leci PCM (bez kompresji) albo z kompresją taką, jaka jest w strumieniu - np. AC3. Poprawiono błędy (literówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 To latało tylko w paśmie wifi ale nie ma nic wspolnego z samym wifi. Uzywając hdmi nożna przeciez kozystac tylko z audio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Wyobrażasz sobie laptopa z tym cudem po HDMI? I Jak to HDMI włączy do tego starszego Amplitunera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 To latało tylko w paśmie wifi ale nie ma nic wspolnego z samym wifi. Dodam od siebie, że w skrajnych przypadkach (z czym się sam dwukrotnie spotkałem) taki bezprzewodowy "transmiter" HDMI potrafi zablokować / uniemożliwić łączność WiFi w promieniu ~100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Wyobrażam sobie. Widziałem właśnie jak lapek byl podpiety bezprzewodowo do amplitunera a tenże dalej do projektora. Wszystko po HDMI w full hd Używali tego w sali konferencyjnej Śmigało w 100% zgodnie z założeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 A teraz wyobraź sobie to w domu z amplitunerem bez HDMI i koniecznością łażenia z lapkiem po mieszkaniu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Śmigało w 100% zgodnie z założeniem Co mnie wcale nie dziwi, też widziałem jako to bezbłędnie potrafi chodzić, tylko na wszelki wypadek uczulam na ten "detal", by ktoś się kiedyś niemiło nie zdziwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi