Payti Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Cześć, @tux czy planujesz może wydanie Graterlia dla VU+ DUO 4K ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Obecnie nie planuję, ale jednocześnie nie wykluczam. Natomiast nie bez przyczyny po całej analizie rynku Vu+ wybrałem Uno4K SE i Zero 4K. Zero 4K jako najtańszy i Uno 4K jako jedyny tuner z FBC i DVB-x2 w standardzie. Nawet Duo4K nie ma tej głowicy w standardzie. Dodatkowo tylko te dwa tunery mają najnowsze jądro i nie stanowią problemu dla nowych OS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) Czym dokładnie różnią się głowice '1x DVB-S2X FBC Dual' w Uno 4K SE a DUO 4K. To nie są te same głowice? Czy w Uno 4K SE z Graterlią działa poprawnie nowy moduł Canal+ -> CI+ 4K ECP (i kanały CANAL+ 4K Ultra HD i Museum 4K) ? Pozdrawiam, Edytowane 4 Lipca 2020 przez Payti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Głowica DVB-S2x obsługuje dodatkowe pasmo. Na razie na 19,2 już są robione testy. FBC to w wielkim skrócie jakby 8 głowic w jednej. Podłączasz konwerter Unicable II i masz możliwość pracy w trybie 8 głowic niezależnych. Z tego co wiem Duo4K jest sprzedwanae podwójną głowicą DVB-S2 ale można dokupić osobno DVB-S2x i FBC. Jednak to dodatkowe koszty. Prędkość działania i zasoby Uno4K SE są aż nadto jak na DVB-X. ECP działa wyłącznie w certyfikowanych tunerach z zamkniętym softem lub z E2 albo specjalnie spaczowanym wraz z wykradzionym certyfikatem czyli nie bardzo legalnie ;(. Reasumując - w GOS oficjalnie nie ma na razie wsparcia ECP i tak długo jak oficjalnie nie będzie go dla E2 w GOS też go nie będzie. Nikt z nas nie chce łamać prawa. Pakiety paczowane dla E2 są dostępne wyłącznie jaki prekompilowane i tylko na konkretne IMAGE ponieważ nie uruchomisz binarki E2 bez konkretnych wersji bibliotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodawoda Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Posiadam obecnie drugi tuner duo4k i tak jak pierwszy jest wyposażony w w głowice dvb s2x, tak że nie wiem skąd czerpiesz takie informacje. Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodawoda Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) W dniu 4.07.2020 o 16:34, tux napisał: Głowica DVB-S2x obsługuje dodatkowe pasmo. Na razie na 19,2 już są robione testy. FBC to w wielkim skrócie jakby 8 głowic w jednej. Podłączasz konwerter Unicable II i masz możliwość pracy w trybie 8 głowic niezależnych. Z tego co wiem Duo4K jest sprzedwanae podwójną głowicą DVB-S2 ale można dokupić osobno DVB-S2x i FBC. Jednak to dodatkowe koszty. Prędkość działania i zasoby Uno4K SE są aż nadto jak na DVB-X. ECP działa wyłącznie w certyfikowanych tunerach z zamkniętym softem lub z E2 albo specjalnie spaczowanym wraz z wykradzionym certyfikatem czyli nie bardzo legalnie ;(. Reasumując - w GOS oficjalnie nie ma na razie wsparcia ECP i tak długo jak oficjalnie nie będzie go dla E2 w GOS też go nie będzie. Nikt z nas nie chce łamać prawa. Pakiety paczowane dla E2 są dostępne wyłącznie jaki prekompilowane i tylko na konkretne IMAGE ponieważ nie uruchomisz binarki E2 bez konkretnych wersji bibliotek. Posiadam obecnie drugi tuner duo4k i tak jak pierwszy jest wyposażony w głowice dvb s2x FBC i z tego co mi wiadomo to tylko pierwsze egzemplarze były z glowicami dvb s2, natomiast już mój pierwszy tuner był z 2018 roku i był wyposażony w głowice dvb s2x FBC, tak że nie wiem skąd czerpiesz takie informacje. Szkoda, że jest sprzęt który jest dużo lepszy od unoSE i jest pozbawimy wsparcia. Bogdan Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Wodawoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Takie informacje były na oficjalnej stronie www Vu+. To, co pamiętam było z czasów kiedy Duo4K wyszło dopiero na rynek. Te wersje szybko zostały wycofane i zastąpione nowymi i prawdopodobnie już z DVB-S2x FBC. Temat trzeba by prześlezić, na co osobiście nie mam czasu obecnie. Jednak na 100% pewny jestem tego, że z mojej perspektywy (zaznaczam - MOJEJ) wydatek na Duo4K jest nieuzasadniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodawoda Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 10 minut temu, tux napisał: Takie informacje były na oficjalnej stronie www Vu+. To, co pamiętam było z czasów kiedy Duo4K wyszło dopiero na rynek. Te wersje szybko zostały wycofane i zastąpione nowymi i prawdopodobnie już z DVB-S2x FBC. Temat trzeba by prześlezić, na co osobiście nie mam czasu obecnie. Jednak na 100% pewny jestem tego, że z mojej perspektywy (zaznaczam - MOJEJ) wydatek na Duo4K jest nieuzasadniony. Co nie zmienia faktu, że duo4k praktycznie przez całą produkcję był wyposażony w głowice dvb s2x FBC, jak i to że cała masa ludzi go posiada i używanie argumentu że jest drogi nic nie wnosi, a tak na marginesie ultimo jest droższe. Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWeed Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Na marginesie - dla Ultimo4k również nie ma wsparcia Graterlia. Pzdr. DJWeed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Może to dziwne, ale w tym roku powstrzymam się od komentarzy tego typu wpisów. W sumie to mam już powoli dość tego wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJWeed Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) @tux - bez urazy. Kolega przytoczył przykład, ze Ultimo4k jest droższy, więc mu napisałem, ze na niego też nie ma wsparcia - nie doszukuj się tutaj drugiego dna. Będziecie chcieli zrobić wsparcie dla Ultimo4k, czy Duo4k to zrobicie, jeśli nie to szkoda i trudno. Pzdr. DJWeed Edytowane 2 Stycznia 2021 przez DJWeed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob_2024 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Dzień Dobry Czy znajdę gdzieś soft do VU+ duo 4k bez SE kiedyś na starych zabytkach miałem Graterlię i chciałbym sobie zainstalować na tym tunerze. Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Nikt z nas nie ma tego tunera więc tez nie ma softu do tego ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi