lotrabbartol Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Mam dwa dekodery VUsolo2 i nbox-a. Na nbox dotychczas miałem OpenPLI, ale postanowiłem zmienić na GOS. Jestem bardzo zadowolony z GOS, a szczególnie z minimalizmu i możliwości dodania pakietów wg. własnych potrzeb, w moim przypadku szczególni zależało mi na n2n-edge. Obecnie GOS zainstalowałem również na VUsolo2, ale brakuje mi skina takiego jaki jest default-owy w nbox (jest genialny w swojej prostocie). Pod jaką nazwą szukać tego skinu z nbox? Druga sprawa z jaką mam problem na VUsolo2 to n2n-edge, a mianowicie: - skonfigurowałem plik /etc/default/n2n-edge tak jak w przypadku nbox - próba uruchomienia /etc/init.d/n2n-edge start daje efekt: Starting n2n-edge start-stop-daemon: unable to start /usr/sbin/edge (Exec format error) Proszę o podpowiedź jak uruchomić n2n na VUsolo2, oraz proszę mnie poratować skinem z nbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 2 godziny temu, lotrabbartol napisał: Starting n2n-edge start-stop-daemon: unable to start /usr/sbin/edge (Exec format error) Czy to dotyczy pakietu z GOS dla Mips32el? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotrabbartol Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) tak GraterliaOS:/# opkg install n2n-edge Installing n2n-edge (2.4.0) on root. Downloading http://repository.graterlia.tv/mips32el/n2n-edge_2.4.0-3_mips32el.ipk. Removing any system startup links for n2n-edge ... Configuring n2n-edge. Adding system startup for /etc/init.d/n2n-edge. Warning: n2n-edge not configured, edit config file in /etc/default/n2n-edge. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez lotrabbartol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Faktycznie był błąd architektury pliku. Poprawka gotowa na serwerze. Zaktualizuj System ? Przy okazji w repo jest już najnowsza wersja 2.6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotrabbartol Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) n2n działa aż miło ? a jeśli chodzi o skin to już wszystko jasne, moje niedopatrzenie, temat do zamknięcia. Dziękuje Edytowane 4 Czerwca 2020 przez lotrabbartol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Miło mi, że mogłem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi