Gość digg_er Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 cześć nabyłem niedawno nboxa z OpenPli (teraz już zflashowany do Graterlia). Muzykę i filmy trzymam dysku sieciowym, więc szybka próba, cifs, nfs... i ku mojemu zdziwieniu transfery w okolicach 1MB/s (megabajt/s). Trochę mało jak na Fast Ethernet? Jak to u Was wygląda? oczywiście inne urządzenia w sieci domowej osiągają satysfakcjonujące prędkości. ahh, zapomniałem dodać, ethtool eth0 Advertised auto-negotiation: Yes Speed: 100Mb/s Duplex: Full Port: MII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Karta obsługiwana przez procesor. 5MB/s to maksymalnie co z niej wyciągniesz, nie jestem pewny czy w obydwu kierunkach. Poszukaj trochę na forum, bo temat był już przerabiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość digg_er Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 słabo szukałem ;-) dzięki. szkoda. pliki .ts HD streamowane po sieci się tną :-(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Jest temat na forum o słabo działającej sieci. Nie mam ochoty na powielanie tego wszystkiego. Napiszę tylko, że 1MB/s to dużo za mało i na Twoim miejscu szukałbym co nie tak jest z siecią u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 To ja, co dodam, że nawet nie po kablu, a po leciwym wifi 54Mbity streaming idzie i nie tnie HD. Coś jest nieteges, jak napisał tux. Edycja związana z brakiem polskich znaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bipbop Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Jest temat na forum o słabo działającej sieci. Nie mam ochoty na powielanie tego wszystkiego. Napiszę tylko, że 1MB/s to dużo za mało i na Twoim miejscu szukałbym co nie tak jest z siecią u Ciebie. Mi już ręce opadły, mam 1,3 Mb/s , tvn hd się tnie w streamie. Przeszukałem kilkukrotnie to forum i nie mogę znaleźć tematu o słabo działajacej sieci - możesz podać link? Z góry dzięki. Edycja dotyczyła polskich znaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Przeszukalem kilkukrotnie to forum i nie moge znalezc tematu o slabo dzialajacej sieci - mozesz podac link ? Z gory dzieki. Możesz trochę poczytać tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=236.0. BTW: Zakładam, że komputer jest wystarczająco mocny, żeby odtworzyć materiał HD? Jakim programem odtwarzasz? Wspomaganie sprzętowe (karty graficznej) włączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bipbop Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Przeszukalem kilkukrotnie to forum i nie moge znalezc tematu o slabo dzialajacej sieci - mozesz podac link ? Z gory dzieki. Możesz trochę poczytać tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=236.0. BTW: Zakładam, że komputer jest wystarczająco mocny, żeby odtworzyć materiał HD? Jakim programem odtwarzasz? Wspomaganie sprzętowe (karty graficznej) włączone? Dzięki za link - poczytam sobie. Moje urządzenia są naprawdę ok - powiedzmy, że się na tym nieźle znam. Od strony sieci/sprzętu mam mocne urządzenia, a materiał w HD próbuje streamowac na mocny komputer (nawet dwa), przyzwoity tablet i bardzo mocny smartfon. Materialy HD na kazdym z nich odtwarzane są płynnie, jeśli robimy to z dysku/pamieci/internetu. Poprawiono błędy. Proszę o konsekwencję w stosowaniu polskich znaków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi