Jump to content

Wsparcie dla Zgemma, jak długo ?

sega24

Recommended Posts

Witam wszystkich w Nowym Roku i wszystkiego najlepszego :)

Z racji tego, iż moje Nboxy są już leciwe, nie do końca pracują stabilnie to postanowiłem pomyśleć coś o zmianie.

I tak o to, dużo poczytałem o Zgemma i tak wszyscy chwalą, że się skuszę i kupię jak na razie jeden box H2S, chciałem H2H bo tańszy ale chyba już nie produkują bo nigdzie znaleźć nie mogłem, dwóch głowic nie potrzebuję no i mają wsparcie Graterlii :) Ale będzie to model H2S.

No i moje pytanie, jak długo będzie ten tuner wspierany ?

Czy macie jakieś plany o wycofaniu się z niego w najbliższym czasie ?

Pytam bo ogólnie będę musiał kupić ok. x7 sztuk a nie chcę wywalać kasy w błoto :)

Nie planuję zamykania MIPS32EL ot tak.

Środowisko ISUGOS jest na tyle OK, że nie ma się czego obawiać.

Ja sam mam Vu+ Duo2, Vu+ Zero, Zgemma i55, Zgemma H2S i nie mam zamiaru wyrzucać tych tunerów, bo idzie 4K.

Może kiedyś tam, jak 4K będzie fkatycznie 4K, przestaną się klócić o standardy, to się pomyśli.

Na razie mamy kanałów jak na lekarstwo i to w jakości uwłaczającej 4K.

Jak startowało FullHD od razu był kanał naukowy, filmowy i sportowy. FullHD było faktycznie FullHD z odpowiednim birate.

Dzisiaj wciska się ludziom 4K w przepływności początków FullHD i twierdzi się, że nowy „rewelacyjny” kodek czyni cuda.

Także raczej jeszcze długo minie, zanim MIPS32EL pójdzie w niepamięć.