sega24 Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Witam wszystkich w Nowym Roku i wszystkiego najlepszego :) Z racji tego, iż moje Nboxy są już leciwe, nie do końca pracują stabilnie to postanowiłem pomyśleć coś o zmianie. I tak o to, dużo poczytałem o Zgemma i tak wszyscy chwalą, że się skuszę i kupię jak na razie jeden box H2S, chciałem H2H bo tańszy ale chyba już nie produkują bo nigdzie znaleźć nie mogłem, dwóch głowic nie potrzebuję no i mają wsparcie Graterlii :) Ale będzie to model H2S. No i moje pytanie, jak długo będzie ten tuner wspierany ? Czy macie jakieś plany o wycofaniu się z niego w najbliższym czasie ? Pytam bo ogólnie będę musiał kupić ok. x7 sztuk a nie chcę wywalać kasy w błoto :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Nie planuję zamykania MIPS32EL ot tak. Środowisko ISUGOS jest na tyle OK, że nie ma się czego obawiać. Ja sam mam Vu+ Duo2, Vu+ Zero, Zgemma i55, Zgemma H2S i nie mam zamiaru wyrzucać tych tunerów, bo idzie 4K. Może kiedyś tam, jak 4K będzie fkatycznie 4K, przestaną się klócić o standardy, to się pomyśli. Na razie mamy kanałów jak na lekarstwo i to w jakości uwłaczającej 4K. Jak startowało FullHD od razu był kanał naukowy, filmowy i sportowy. FullHD było faktycznie FullHD z odpowiednim birate. Dzisiaj wciska się ludziom 4K w przepływności początków FullHD i twierdzi się, że nowy „rewelacyjny” kodek czyni cuda. Także raczej jeszcze długo minie, zanim MIPS32EL pójdzie w niepamięć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sega24 Posted January 3, 2019 Author Share Posted January 3, 2019 ołki dołki to kupuję :) Dzięki za odpowiedź ;) Pozdrawiam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts