Gość carolef Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Mam liste kanałów podzieloną tematycznie na bukiety. Jak włącze ostatni kanał z ostatniego bukietu to gui mi sie zawiesza. Konsola działa. Dodatkowo sam sie mi dodaje pusty bukiet favorite tv. Jak usunę ręcznie to po resecie dekodera znowu wraca. Czy jest jakaś rada na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 .Jak włącze ostatni kanał z ostatniego bukietu to gui mi sie zawiesza. Takie rzeczy występowały w nieaktywnych linkach stream ... co to za kanał ostatni z ostatniego bukietu? (może błędnie zapisany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Rozne kanały testowalem. i nie są to stream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Bez konkretnych danych to jak wróżenie z "fusów"... zapisz swoją listę do tar.gz (z konsoli tar -cvzf enigma2lista.tar.gz /etc/enigma2) plik w root i zamieść na forum jako załącznik napisz jaki kanał to powoduje... będzie można coś podumać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 a moze byc zgrana z dreamset? Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 A w czym problem, że wolisz w dreamset? Może być dreamset jeżeli tak będzie ci łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Ok spakowałem w tar.gz zgodnie z opisem. Przed chwilą zrobiłem test. Ustawiłem na kanale 1. Zrobiłem jeden kanał w stecz i próbowałem jeden w przód. Efekt - wisi. Dodam tylko, że mam automatyczne przełączanie bukietów. Czyli jak mam w pierwszym bukiecie pierwszy kanał to jak tam kanał do tyłu to mam ostatni kanał ostatniego bukietu. enigma2lista.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Sprawdzałeś na innym skinie? Widzę że pierwszy to HB a ostatni ASTRA ... ustaw dla testu ostatni i pierwszy dla tego samego satelity np. HB Sprawdź również przełączanie z kanału 106 na 107 i z powrotem 107 na 106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 z astry na hb nie ma znaczenia. jak mowilem wiele kanalow przetestowalem Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Najpierw wyjaśnienie. Nadal jest wersja 2.0.0. NIe ma wersji 2.0.1. Wgraj od nowa IMAGE i postępuj zgodnie z procedurą podaną w aktualizacji IMAGE. Będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jeżeli pobierzesz całe IMAGE i po uruchomieniu odbiornika pobierzesz listę z PPanell a następnie zrobisz restart GUI to działać musi. Chyba, że coś pójdzie nie tak z jakiegoś bliżej jeszcze nieokreślonego powodu. Stare listy kanałów należy ładować na już działający tuner z dreamboxEDIT (np.) i po załadowaniu zrobić restart GUI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Grrrrrrrrrrrrrr NIE MA ŁATKI NA 2.0.1. NIE MA SOFTU 2.0.1 JEST CAŁY CZAS 2.0.0 PÓKI NIE DOJDZIE DO WERSJI FINAL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Powtórzę raz jeszcze. Jest Graterlia 2.0.0 i aktualizacja dla tych co pobrali obraz wcześniej. Wszystkie obecne obrazy na serwerze mają poprawkę zintegrowaną i nadal jest to 2.0.0. Nigdy nie było (póki co) poprawki do 2.0.1 ani update 2.0.1 ani niczego innego co ma numer 2.0.1 związanego z Graterlia 2.x.x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genius_kce Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Mimo sporów o wersje Image, problem z lista istnieje. Wcześniej na wersji bez poprawki było OK teraz zaraz po zainstalowaniu softu z poprawka i ściągnięciu listy Ritchera obojętnie w jakiej wersji nie mam żadnych bukietów tylko favourites. Restart zarówno GUI jak i całego systemu nie pomaga. Może coś z listami jest, niekoniecznie z softem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Napiszę raz jeszcze choć rzadko to robię. Plik lame.db zawiera nie tylko wpisy z listy kanałów. Tam też są ustawienia samej E2. Bez niego E2 wystartuje, ale nie będzie obrazu nawet na nagraniach z HDD. Aby poprawnie wszystko działało należy: 1. Wgrać IMAGE; 2. Wgrać przez dreamboxEDIT lub pobrać przez PPanel listę; 3. Wybrać jakiś kanał z nowej listy kanałów; 4. Zrobić restart GUI (tylko wtedy do lame.db dodane zostaną wpisy z nowej listy do istniejącego pliku lame.db); 5. Dla pewności jak po restarcie GUI jest obraz zrobić restart BOXA. Niestety wiele osób "nie szanuje" pliku lame.db. Efektem tego są czarne ekrany. Podobnie było z listami kanałów przy przejściu z serii 7x na 8x freeboxa. Tam też były problemy. Na serwerze znajdują się IMAGE z najnowszymi poprawkami (np. obsługa VFD) jak również listą Richtera 2x1. Każda osoba, która wgra listę kanałów w inny sposób, niedbale itd. może spodziewać się kłopotów. Ponadto trzeba być w 100% pewnym iż lista kanałów jest w 100% OK. Błędne listy kanałów też nie przejdą. Np. takie co mają błędne wpisy w pliku lame.db. Mam nadzieje, że rozwiałem trochę wątpliwości :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 załadowane dzisiejsze listy ,sa w ppanel ,sprawdzałem i działają jak i wczorajsze- sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi