Guest jarko Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Witam. Zauważyłem, że za każdym razem kiedy robię restart systemu zmniejsza mi się pamięć , mam tylko 61MB. Tuner działa coraz wolniej, a za chwilę zapcha pamięć i będą pojawiać się błędy. Gdzie, czym i jakie pliki usuwać, żeby zmiejszyc pamiec? Czyszczenie w ustawieniach tunera nic nie pomaga. Tuner Pace 7241 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Nie spodoba Ci się moja odpowiedź. Zacytuję wpis z działu download. Jeżeli przyda Ci się do czegoś - OK, jeżeli coś nie działa to trudno. Pace 7241 został dodany wyłącznie w "celach naukowych". Wniosek jest tylko jeden. Tuner jest w dziele download, ale nikt go nie wspiera. Wszelkie problemy należy rozwiązać samemu. Znikające miejsce może być efektem wszystkiego. Zaczynając od włączonego TimeShift, poprzez zainstalowanie kilku wtyczek (tylko 61MB wolnego), zainstalowanie do NAND, nie daj boże, IPTVPlyaer (wtyczka jest bardzoooooooooooooo duża i na dodatek nie wspierana w GOS) po nawet plik epg.dat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarko Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Przy próbie połączenia się z dekoderem przez DCC wyskakuje błąd 10057 i nie mam połączenia z telnetem, FTP działa, wszystkie możliwe kombinacje haseł wspisywalem i nic. Wcześniej, kiedy byla zainstalowana E2 łączyłem się bez problemu, kiedy zainstalowałem gratelie wyskakuje error przy telnecie. Macie jakiś sposób na jego rozwiązanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Kolego...myślę, że powinieneś zacząć od lektury FAQ oraz Forum. To co napisałeś o tym, że nie możesz się połączyć świadczy, że nie masz pojęcia o telnet i GOS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarko Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Niestety jestem początkującym użytkownikiem. Może Pan podpowiedzieć jak rozwiązać ten powyższy problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Powyżej już podpowiedziałem :) Lektura FAQ + Forum. Dobrze jest również poczytać naszą stronę WWW i śledzić zmiany na tej stronie. Na tym forum nie powielamy treści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarko Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Myslalem, że na ten problem jest jakiś trik i prosty patent, szukałem w necie i nigdzie nie mogłem znaleźć pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Na temat GOS szukaj informacji u Nas na forum. Mała podpowiedź → w GOS jest SSH :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarko Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Jeśli przez SSH chodzi o zmianę hasła to już to robiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts