Gość ada6666 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Witam. mam problem z tym dekoderem. wczoraj dostałem od znajomego model BXZB ponieważ mój stary już się skończył :( i chciałem sobie wrzucić Graterlie ponieważ jestem do niego przyzwyczajony a na tamtym jakieś stare badziewie było. od wczoraj siedzę i czytam wszystko co można ale dalej nie potrafię zaprogramować dekodera. na penie mam 4 pliki (update (z katalogu lamerek), update.img, kernel.img i rootfs.img) i najprawdopodobniej uboota b4t (po starcie pisze load, nbox, e2). przeczytałem ze strzałkami mam znaleźć opcje updt ale nic takiego u mnie nie występuje (po kolei jest usba, usbb, hdd1, hdd2, hdd3, nand, phrn (coś takiego) i nfs). może jest jakaś możliwość wgrania nowego uboota aby było wszystko dostępne chyba ze po prostu robię coś źle. dlatego bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 zapoznaj się z FAQ ...tam znajdziesz odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Jeżeli masz ModChip to prawdopodobnie nie masz u-boota B4T. Nie pamiętam czy w ogóle był. Natomiast pamiętam (chyba, że coś się zmieniło), że było kilka wersji ModChipa i do każdej był inny u-boot. Bez konsultacji ze sprzedawcą na własna rękę nic nie rób bo możesz zostać z kosztownym podstawkiem pod kwiatek. Ponadto FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ada6666 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 FAQ właśnie wertuje już od wczoraj i nic mi nie wychodziło... a w konsoli jak się podłącze dam rade odczytać informacje o u-boot?? a jak były rożne rodzaje tych modchipow i rożne u-booty to czy i tak nie powinienem dać rady wgrać Graterli?? dzięki za szybka odpowiedz. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Jeżeli doczytasz jak się wgrywa GOS (i inne softy) przy innym u-boot niż B4T to pewnie wgrasz :) Natomiast po wypowiedzi można wyciągnąć (być może nie prawdziwe wnioski), że albo nie czytałeś FAQ, albo czytałeś ale bez zrozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ada6666 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 OK dzięki... zabieram się do wertowania od nowa ;) pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi