strokers Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Cześć Jak zweryfikować problem ze stopklatkami? Na oscam statusie mam 100% pakietów OK sygnał z anteny to jakieś 7dB i jakość 80% najbardziej mozna to zaobserwowac na kanalach np. discovery, kanały są HD ale np. tvp1 hd czy tvn hd też sie potrafią zaciąć ale mniej. Zasugerujcie co można jeszcze zweryfikować, dodam, że nie robi się pikseloza. tylko stopklatka na np. 3-4 sekundy i rusza dalej. Pozdrawiam Strokers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centek Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Chyba czeka Ciebie wymiana kondensatorów. Rozkręć i sprawdź czy nie są wybrzuszone na głowicy i pod nią oraz jak stary jest zasilacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strokers Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Sprawdziłem dziś, kondensatory wyglądają ok. Zasilacz muszę inny do podmiany załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Rozumiem, że zmierzyłeś kondensatory tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Sprawdziłem dziś, kondensatory wyglądają ok. Zasilacz muszę inny do podmiany załatwić. z odp. wynika że zmierzone na przysłowiowe "oko" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Stawiam na kiepskie zasilanie (zasilacz, kondensatory) problemy z obrazem i z podpięciem innego dysku... przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strokers Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dysk wymieniony, antena podregulowana - już samym konwerterem regulowałem odrobinę. Zobaczymy jak będzie teraz czy też będą Stopklatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi