Guest hugobossbb Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Hej, niestety nie mam już pomysłu jak zmienić lokalizację do nagrań timeshift. Przez opcje Menu -> Ustawienia -> System -> Lokalizacja nagrań nic nie mogę zrobić. Jak wejdę w Lokalizacja timeshift mam tylko zakładkę /media/hdd/ mogę ją usunąć ale wtedy pojawia się info "Nieprawidłowa lokalizacja" a wybrać innego katalogu też nie mogę. Jak próbuje zapisać Lokalizacja timeshift na katalogu /media/hdd/ pojawia się komunikat "Katalog /media/hdd/ jest niezapisywalny. Upewnij się, że zamiast niego wybrałeś zapisywalny katalog." Nie mam pomysłu jak to obejść :/ Przeglądałem plik /etc/enigma2/setting ale tam nie znalałem ścieżki dla timeshifte. Wiecie gdzie mogę znaleźć sciezkę do lokalizacji timeshit i może edycja pliku pomoże, ewentualnie o co chodzi z tym plikiem niezapisywalnym? To kwestia uprawnień? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Menu -> Ustawienia -> System -> Lokalizacja nagrań → klawisz menu i mam nadzieję, iż domyślisz się co dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest hugobossbb Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Dzięki poszło. Drugi dzień nad tym siedziałem >:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Proszę bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts