Gość staneks Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam, Dopiero zaczynam przygodę z Nboxem więc proszę o wyrozumiałość. Mam NBOX ENIGMA2 z 250GB HDD. Dysk pracuje taj jakby zaraz miał się skończyć. Chciałbym zrobić następujące czynności: 1. Zainstalować system na pendrive (praktycznie nic nie instalowałem a zostało mi 11% miejsca) 2. wymienić HDD i na nim nagrywać. Nie wiem jak się za to zabrać. Proszę o pomoc. Czy można przenieść na pendrive system który mam zainstalowany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Może się mylę, ale tak po prostu przenieść nie możesz. Możesz natomiast zrobić kopię zapasową w wersji rootfs i potem wgrać ją na pendrive oczywiście odpowiednio przygotowanego. To jak wgrać na pendrive znajdziesz w FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam Można przenieść (przekopiować) system z NAND na pena lub hdd np. tak mount -t jffs2 /dev/mtdblock0 /media && mount /dev/sdb1 /mnt cp -r /media/* /mnt dd if=/dev/mtd1 of=/mnt/boot/uImage sync sync exit przed tym trzeba sformatować pena (hdd) na odpowiedni system plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staneks Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Dzięki, Ale poproszę bardziej krok po kroku bo jestem zielony w temacie i obawiam się że coś źle zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Nie raz było krok po kroku taj na forum. Powtarzanie w kółko tego samego jest...powstrzymam się od komentarza. Ponadto jak masz problem ze wszystkim może lepiej wykona kopie systemu (dodatek enigma2-plugin-systembackup, polecenie sysbckp po instalacji) i potem zwykłe wypakowanie pliku kopii na PEN wcześniej sformatowany zgodnie z FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staneks Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 ok rozumiem, jednak będę bardzo wdzięczny jeśli dla mnie zrobicie wyjątek. Bardzo was o to proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Tutaj masz: http://graterliash4.xunil.pl/FAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staneks Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Dzięki dam znać jak mi poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi