314TeR Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Muszę w końcu zrobić modernizację mojej instalacji antenowej. Dotychczasowe rozwiązanie jeszcze "ledwo zipie", ale nowe nie do końca mnie zadowalały i ciągle odkładałem temat, do póki nie znalazłem tego: Unicable II Cascadable switch with Terrestrial input and 4x dCSS/SCR/Legacy+Terrestrial outputs Jest to nowy multiswitch inverto - miks legacy, unicable i unicable II. W zależności co się podepnie na wyjściu, może działać jako zwykłe wyjście dla odbiornika nie obsługującego SCR (legacy), a po wykryciu EN50494/EN50607 przełącza wyjście na SCR. Wyjść ma 4-ry więc spokojnie można zasilić nawet całkiem sporą instalację, w końcu daje to możliwość zrobienia 4-rech magistral niezależnych SCR, czy też 4-rech połączeń legacy lub ich mixów. Natomiast to nie wszystko. Multiswich można zasilić konwerterem Quattro, albo dwoma wideband: Wideband 40mm LNB with Horizontal/Vertical ports No i tu robi się ciekawie, bo mając tylko 4-ry przewody między multiswitchem a anteną, możemy zreplikować funkcjonalność instalacji 2 x Quattro i zeza np na HB i Astrę. Konwerter znalazłem dostępny w PL w cenie około 100PLN, więc na tle Quattro jest całkiem spoko. Nie wiem ile ma kosztować nowy multiswitch. Poprzednie generacje kosztowały w granicy 100 Euro, więc też całkiem cena OK. Co sądzicie o tym rozwiązaniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts