Gość pawcup1 Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam Posiadam dekoder nbox bzzb z modchipem który dobrze mi się sprawuje.W związku z powolnym wygaszaniem wsparcia dla sh4 postanowiłem postawić domowe repo z pakietami do instalacji w przypadku kiedy oficjalne repo zniknie ze strony .Pobrałem wszystkie pakiety zgodnie ze strukturą katalogów ,zainstalowałem webdav server na telefonie i tam też umieściłem całe nowe repo a w dekoderze, w katalogu etc-opkg w cofigach pozmieniałem tylko adresy .Po tym wszystkim update i próba instalacji pakietu . Okazało że wszystko pięknie działa i z consoli i managera. Idąc dalej chciałem dodać inne wycofane z repozytorium pakiety np. advancedfreeplayer bo bardzo fajnie u minie działał (tu dodam że czytałem regulamin i wszystko co robię to na swoją odpowiedzialność ,dla swojej przyjemności i nie będę pisał na forum że "mam problem bo" :) ).Dodałem do packages i packages.gz wpisy odnośnie advancefreeplayera i advancefreeplayera-src no i kicha,pojawiają się błedy kolekcji font.I tu prośba do Gospodarza forum bo pakiety to jego chleb powszedni ;D ,co jeszcze muszę pozmieniać żeby były spełnione zależności bo to chyba oto chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 http://graterlia.xunil.pl/repository_sh4/ Tu masz pełne archiwum. Prawdopodobnie brakuje Ci pakietów z zależności. Polecam też poszukać informacji ogólnie o OPKG. Są narzędzia do tworzenia pakietów oraz indeksowania ich. Nawet w repo GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 W związku z powolnym wygaszaniem wsparcia dla sh4.... są plany na wygaszenie repo dla SH4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Wygaszenie nie oznacza zniknięcia! SH4 od przeszło pięciu miesięcy ma osobne repo i tak zostanie. Aktualizacje będą się pojawiać rzadziej ale całkowitego zniknięcia Repo SH4 nie będzie. Przynajmniej dopóki są jeszcze ludzie, którzy wpłacają coś na projekt i mamy z czego opłacić serwery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Czy przed zamknięciem całkowicie repo dla sh4 mógłbyś zaktualizować dsi do aktualnych paczek i pluginow? Moge wysłać ci ostatnie obrazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 A czy jest jakaś szansa na pobranie ostatniej wersji repo ? Późno się obudziłem i przespałem temat ostatecznego wygaszania repozytorium. Zastanawiam się nad rozwiązaniem z perwzego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 SH4 to temat już zamknięty. Wiele osób pisze do mnie z prośbą o pliki, softy, repozytorium. Niestety, wiele razy pisałem, że GOS się rozrósł do gigantycznych rozmiarów a pomocy znikąd. Trzymałem to wszystko przez ostatnie lata, ale nie dam rady sam dalej ciągnąć tak wielkiego projektu w takim stanie jak był. Do tego co roku całe zaplecze potrzebne do pracy nad GOS jest coraz droższe. Dokładałem "do interesu" ile mogłem bo kocham to co robię. W sumie tylko dlatego GOS powstał, nie licząc powodów podanych na WWW. W tym roku rzeczywistość przeszła wszelkie oczekiwania. Nawet RODO spowodowało, że koszty wzrosły znacząco. Zawsze pisałem, że na GOS nikt nigdy nie zarabiał i zarabiać nie będzie. Soft był, jest i będzie (tak długo jak będzie) darmowy. Dla Vu+ Duo2 i Vu+ Zero soft można pobrać na stronie GOS. Jest to wersja softu, gdzie działa funkcja DVBx czyli można spokojnie używać tuner do celu w jakim go stworzono czyli oglądanie telewizji i słuchanie radia w standardzie DVBx. Ten soft posiada także repozytorium pakietów gdzie są najpotrzebniejsze pakiety systemowe i wtyczki dla E2. Wszystko jest na wyciągnięcie ręki czy tam myszki. Co innego wsparcie i cała reszta. Czas na wspieranie GOS był zawsze. Od praktycznie samego początku był aktywny PayPal (dlaczego PayPal pisałem już wielokrotnie). Wtedy GOS wspierała garstka osób. W tym roku też była to garstka osób. Na tysiące użytkowników (tak wynika to z ilości pobrań plików IPK) tylko około 50 osób poczuło się do tego, że może warto wspomóc GOS, że może coś zdziałają. Te osoby dostały ode mnie wiadomość e-mail wysłaną na adres, z którego było wsparcie. Do tej pory odezwało się ponad 30 osób i każda ma dostęp do GOS dla SH4. Prawdopodobnie do 31.12.2019 o ile dam radę. Chodzi głównie o aktualizacje bezpieczeństwa. Nikogo kto wsparł GOS w tym roku podczas zbiórki nie zostawiłem z niczym. Jeżeli jest ktoś kto nie dostał wiadomości e-mail a wsparł GOS niech do mnie napisze e-mail (graterlia(at)xunil.pl). Postaram się ustalić co trzeba. @tux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi